124 skjermer klare for RiksTV
Teknofil

124 skjermer klare for RiksTV

Etter at bakkenettet kom var det mange som med gru oppdaget at de nå må skaffe seg en digital mottaker, ofte til en stiv pris. Men om du bare ønsker en enkelt TV-skjerm har nå mulighetene blitt mange.

De store gigantene er godkjent
Om du i dag vil ta imot digitale TV-signaler har du lenge vært avhengig av en mottaker for å dekode signalene. Riks-TV sa tidlig at dette vil bedre seg når flatskjermprodusentene får på plass digitale mottakere innebygd i skjermene. Nå har etter hvert mulighetene blitt mange.

- Vi er eneste tv-distributør som tilbyr digital-TV rett i flatskjermen. Giganter som Sony, Samsung og Philips er blant produsentene som har fått godkjent en rekke flatskjermer med innebygd mottaker for RiksTV, sier kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV, ifølge pressemelding.


Fra 26 til 70 tommer
En opptelling på RiksTV sine hjemmesider viser at Phillips, Panasonic, Sony, Samsung og Pioneer til sammen har fått godkjent 124 skjermer for mottak av det digitale bakkenettet. Phillips stiller med 16 apparater, Panasonic med 4, Sony har 31 skjermer klare og Pioneer har seks godkjente skjermer. Samsung på sin side stiller med hele 67 alternativer.

Flere av disse skjermene er av samme type, men med forskjellig skjermstørrelse. Skjermstørrelsen varierer fra 26 tommer til gigantiske 70. RiksTV lover at enda mindre alternativer vil komme på plass til våren. Om du da skal ha en liten TV på hytta er kanskje dette et godt alternativ. Skjermene kobles sammen med en enkel kortleser hvor programkortet settes inn. Om du kun er ute etter gratiskanalene NRK1, NRK2 og NRK3 skal du dermed kunne slippe unna ekstra omkostninger.


Her kan du selv se oversikten over de skjermen RiksTV har godkjent for bakkenetmottak uten dekoder.

Vær oppmerksom
Samtidig må du være svært oppmerksom om du ønsker å kjøpe deg et slikt apparat. For eksempel så har skjermene fra Pioneer begrensninger om du ønsker å benytte deg av et kabelnett som distribuerer RiksTV står det å lese på nettsidene til RiksTV. Samtidig er det heller ikke alle de godkjente skjermene som er like enkle å finne i butikkene. For eksempel var det fler av Pioneer-skjermene vi ikke fant i noen butikkoversikter. Men stort sett er de fleste enkle og finne og prismessig ligger de på samme nivå som andre lignende skjermer uten innebygd mottaker.


Hva går du glipp av?
Men hva går du glipp av om du ikke har digital mottaker? Skal vi tro RiksTV sin oversikt er det slett ikke all verdens. Skjermene skal nemlig ha mulighet til å vise programguide, noen for opp til syv dager, på lik måte som normale mottakerbokser. Derimot vil du ikke få samme funksjoner som en PVR-mottaker. Foreløpig er det ingen av skjermene som kommer med innebygd harddisk. Vi får håpe at det er en realitet vi ikke må vente altfor lenge på. Uten en slik harddisk vil nok heller ikke skjermene støtte RiksTV planlagte tjeneste med nedlastning av HD-materiale som en del av sine abonnementer. Men på den gode side har de fleste skjermene full HD-oppløsning på plass.


Foruten de 124 godkjente skjermene så har RiksTV 11 digitale mottakere som er klare og godkjent. To av disse kommer også med opptaksfunksjon med harddisker på henholdsvis 500GB (Grundig) og 250GB (Sagem). De digitale mottakerne koster mellom 1000 og 4800 kroner om du kjøper uten abonnement fra RiksTV.

Her kan du se oversikten og spesifikasjoner på alle mottakere og skjermer RiksTV har godkjent.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen