Test

120 GB S-ATA "roundup"

Seagate, Western Digital og Maxtor er merker som er godt innarbeidet på det norske markedet. Seagate har vært kjent som den litt "trege" og stillegående, Western Digital den støyende og raske. Maxtor på sin side, har ofte blitt ansett som en disk som har lagt seg midt mellom de to andre på begge måter. Alle produsentene har de siste par årene gjort sitt beste for å forbedre sitt rykte på de områdene der de ikke har vært best. Det betyr at denne tradisjonelle måten å se ting på i harddisk-verdenen ikke lenger nødvendigvis er korrekt.

På toppen av det hele har Samsung i stor grad begynt å ta markedsandeler det siste året. Vi måtte selvsagt også ta med Samsung i denne roundupen, for å se hvordan de plasserer seg i markedet.

Vi har dessverre ikke hatt tilgang til disker fra Hitachi, som kjøpte opp den kriserammede harddiskdivisjonen til IBM, og vi håper å komme med en liten oppdatering med resultater fra Hitachi i en senere test.

Når man skal velge ut disker til en "roundup" (samletest) er det viktig at utvalget er så representativt for hvert merke som mulig, samtidig som man gjerne ønsker at sammenligningsgrunnlaget skal være så likt som overhodet mulig. Det betyr at vi har valgt ut disker med lik størrelse, likt grensesnitt og like stor cache. Mange vil kanskje savne tester av de virkelig store diskene, men siden Samsung ikke har disker i de virkelig store størrelsene har vi i denne testen valgt å satse på ganske tradisjonelle 120 GB-disker.

I denne testen vil vi ikke være ute etter å kåre "den beste produsenten", for det er på det rene at de forskjellige diskene passer til forskjellige behov.

Vi takker Komplett.no som lånte oss diskene til test.

Western DigitalSamsung SpinPoint P80 120 GB S-ATA

Maxtor DiamondMax Plus 9 120 GB 8 MB S-ATA

Western Digital Caviar SE 120 GB S-ATA

Seagate Barracuda 7200.7 120 GB S-ATA

Samsung SpinPoint P80 120 GB S-ATA   Les mer »

Maxtor DiamondMax Plus 9 120 GB 8 MB S-ATA   Les mer »

Western Digital Caviar SE 120 GB S-ATA   Les mer »

Seagate Barracuda 7200.7 120 GB S-ATA   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen