12-veis AMD64-server fra Cray

XD1-modellen er basert på teknologi som Cray kjøpte av OctigaBay tidligere i år. Med en pris på 50 000 amerikanske dollar blir det kanskje litt feil å si at dette er en "low-end"-server, men nivået i superdatamaskinbransjen er noe annerledes enn for 1U og 2U webservere.

Cray sitt nye system vil konkurrere med clustere av andre "low-end"-servere som typisk kjører Linux. Ifølge pressemeldingen skal XD1 gi mye mer for pengene med tanke på ytelse og bruk sammenlignet med tilsvarende cluster-systemer.

Selskapet jobber med en tekologi foreløpig kjent som "Red Storm", som vil bli et spesielt kommunikasjonsgrensesnitt for å kople sammen XD1-servere i større skala. "Mount Adams" er en oppfølger til "Red Storm" og vil jobbe direkte mot Opteron-prosessoren. Nøkkelord er HyperTransport, multi-prosessering over flere servere, lav "latency" og høy båndbredde.

Den kraftigste versjonen av XD1 vil ha veiledende pris på 2 millioner amerikanske dollar, mens den mest aktuelle modellen vil ligge på 100 000 dollar.

Du kan lese mer om XD1 her: Cray XD1 overview.

(Kilder: Cnet, Cray)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen