12-åring fant SMS-feil på Iphone

Bloggeren Karl Kraft kan fortelle at hans 12 år gamle sønn ble oppmerksom på et nytt sikkerhetshull på Iphone, da han skulle skjule flørtemeldingene han fikk fra kjæresten sin slik at foreldrene ikke kunne lese dem. Kraft skriver i sin blogg at sønnen hadde aktivert passordbeskyttelse for SMS, slik at en personlig kode må tastes for å kunne lese meldingene. I tillegg hadde han slått av forhåndsvisning av SMS.
 
Det fungerte bra, inntil han fant ut at dersom han satt mobilen på ”kun nødanrop”, poppet en forhåndsvisning av SMS-en opp på skjermen likevel.
 
Er det for mye feil på Iphone, eller får den ufortjent mye kritikk, bare fordi den er populær? Diskuter i forumet!
 
Mange sikkerhetshull
For noen få dager siden kunne Nettavisen melde at det var funnet to nye sikkerhetshull i Apples Iphone, og det har blitt en kjent sak at Iphone-programvaren har visse mangler som kan sette personvernet i fare. Karl Kraft skriver at sønnen er mer paranoid når det gjelder sikkerhet enn det han selv er. Sønnen tror nemlig at foreldrene er desperate etter å lese meldingene hans, og har derfor satt på både ”passcode lock” og skrudd av ”SMS preview”.
 
- Derimot, hvis telefonen er satt i ”kun nødanrop”-modus, blir alle innkommende tekstmeldinger forhåndsvist, i stedet for å bli presentert som generiske meldinger. Derfor er alt jeg trenger å gjøre for å snappe opp meldingene fra kjæresten hans, å sette mobilen i ”kun nødanrop”-modus og vente 30 sekunder på den neste sukkersøte meldingen, skriver Kraft.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen