12% bruker Firefox i Norge


Firefox-spredning i Europa. Bilde: Xiti Monitor

Mozilla Firefox er en nettleser som har blitt betegnet som raskere, sikrere og generelt bedre enn den største nettleseren på markedet, nemlig Microsofts Internet Explorer (IE). For snart et år siden ble Firefox lansert, og mottakelsen var svært god. Etter 99 dager var hele 25 millioner kopier lastet ned.

I følge ferske tall bruker 11,7 prosent av Norges nettbrukere Firefox. Tidligere anslag har vært langt høyere. Tallet for vår nærmeste nabo, Sverige, er 18,4 prosent. Av de vest-europeiske landene er det kun Danmark og Spania som har lavere tall enn Norge, hvor henholdsvis 11 og 11,5 prosent benytter seg av nettleseren.

Finland er det landet hvor flest prosent benytter seg av Firefox, hele 34 prosent av alle nettbrukende finner har nettleseren installert. I Tyskland er tallet 24,1 prosent, noe som tilsvarer at hele 11,6 millioner tyskere har installert Firefox.

Undersøkelsen er gjort av Xiti Monitor, et fransk selskap som har spesialisert seg på analyseringer av webtjenester. Av de 29 europeiske landene som har vært med i undersøkelsen, bruker i gjennomsnitt 15,15 prosent Firefox, noe som tilsvarer omtrent 37,4 millioner brukere i hele Europa.

Ønsker du å prøve Firefox, så kan du laste ned nettleseren her.

Kilde: Spreadfirefox.com, Xiti Monitor

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen