Denne illustrasjonen fra Gizmochina viser hvordan en 12,9-tommers iPad Plus kan komme til å se ut. iPad 2 til høyre, og iPad Mini foran.
Denne illustrasjonen fra Gizmochina viser hvordan en 12,9-tommers iPad Plus kan komme til å se ut. iPad 2 til høyre, og iPad Mini foran. (Bilde: via Gizmochina)

12,9-tommers iPad utsatt til høsten

Apple skulle egentlig startet produksjon av gigant-iPad-en allerede dette kvartalet, hevder Bloombergs kilder.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ryktene om en iPad Plus – eller iPad Pro – med 12,9-tommers skjerm har versert ganske lenge nå, og ifølge Bloomberg var det meningen at Apple skulle begynne å produsere det store nettbrettet allerede i inneværende kvartal.

Ifølge Bloombergs kilder vil imidlertid ikke produksjonen av den 12,9 tommer store iPad-en begynne før i september, på grunn av forsinkelser i leveransene av skjermpaneler.

Vi kjøper stadig færre nettbrett

Salget av iPad-er har falt i fire kvartaler på rad, og introduksjonen av en større utgave skal være en del av Tim Cooks forsøk på å få fart på nettbrettsalget. Også her i Norge har salget av nettbrett falt betydelig, og tall fra bransjeforeningen Elektronikkbransjen viser at det i 2014 ble solgt 700 000 færre nettbrett enn året før. En av årsakene mange analytikere peker på, er at forbrukerne velger mobiltelefoner med stadig større skjermer – dermed er ikke lenger behovet for et nettbrett like stort som det var tidligere. 

Apple har i dag to ulike iPad-størrelser, den vanlige modellen med 9,7-tommers skjerm og iPad mini som har 7,9-tommers skjerm. 

Android-enheter selger stadig mer:
Solgte for første gang mer enn én milliard Android-enheter »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen