11 timers batterilevetid fra Toshiba

Acer har allerede demonstrert med sin Timeline-linje at god batterilevetid på små og lette PC-er er fullt mulig når man tar i bruk CULV og annen strømbesparende teknologi. I dette nye segmentet har det enn så lenge ikke vært mange aktørene, men med slippet av Windows 7 vil det komme flere nye modeller på markedet.

Så det er vel ikke akkurat sjokkerende at Toshiba i dag annonserer Satellite T110 og T130 for både bedrifts- og konsumentmarkedet. De to ultraportable har skjermer (LED-baklyst og 1366 x 768 oppløsning) på henholdsvis 11,6 og 13,3 tommer. Den minste modellen veier 1,6 kilo og den større 1,8.

Bortsett fra størrelse og vekt er det ellers ikke så stor forskjell på de to modellene, som kan utstyres med opptil 4GB minne, 500GB disk og blåtann. Som standard finner vi ellers integrert webkamera, HDMI, 11n trådløst nettverk, 3x USB og Windows 7 Home Premium (Professional for bedrift) som operativsystem.

Men trenger du mest mulig kraft er det kun T130 som vil kunne utstyres med en kjappere Intel Core 2 Duo-prosessor. For begge modeller vil ellers varianter med Intel Pentium og Celeron CULV bli tilgjengelig, og det i så fall disse som må til for å kunne nærme seg 11 timers driftstid på batteriet.Litt ny teknologi skal Toshiba ha klart å stappe inn i T-serien også. Pekeplaten skal ha støtte for håndbevegelser, som etter sigende betyr at "man kan bevege objekter på skjermen ved å bruke museflaten som på en berørings-skjerm". Akkurat hvordan dette skiller seg fra mer tradisjonell bruk er vi dog ikke sikre på ennå.

Toshiba Satellite T110 og T130 vil være tilgjengelig i sort, hvit eller rød design. Prisene vil starte på 4990,-

Kilde: Toshiba

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen