11 rimelige webkameraer

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Philips SPC900NC


Kameraet ser helt greit ut. Det er lett gjenkjennelig som et Philips-kamera av utseende. SPC900NC har en oppløsning på 1,3MP (1280 x 960), mens videooppløsningen er 640 x 480. Foten her er litt enklere enn på de tidligere modellene, noe som tydeligvis er gjort for at det skal kunne festes på skjermen fremfor å stå på bordet (eventuelt oppå en CRT-skjerm).

Tekniske data:

  • Oppløsning 1,3 MP
  • Video med inntil 90 bilder i sekundet
  • 8x digital zoom
  • Glasslinse
  • Automatisk ansiktssporing

Programvare / Installasjon

Installasjonen gikk greit. Som på alle de andre kameraene skal programvaren installeres først. Hos Philips klarer det seg med en omstart av maskina. Man kan faktisk velge å vente med omstarten og kameraet fungerer, men hvor lurt dette er kan sikkert diskuteres.

Som tidligere hos Philips heter den medfølgende programvaren Vlounge. Vlounge gjør det enkelt å ta bilder og ta opp film. Programvaren har en del ulike muligheter som er verdt å nevne, blant annet kan man sende video direkte ut på nettet. Man har også mulighet for sende bildene via e-post, men ikke opplasting via FTP.


Som man kan se her er høyeste oppløsning på bilder 800 x 600 mens video er 640 x 480, en ganske tradisjonell oppløsning.


Under ”Communicate” kan man koble seg direkte til et lynmeldingssystem. Dette fungerer ganske likt hos en del av kameraene i testen. Tilsvarende funksjoner finnes også hos Microsoft, Creative og Logitech.

Design / I bruk

Designen er lett gjenkjennelig for dem som har hatt Philips-kamera tidligere. Som man kan se av bildet ovenfor er foten endret, slik at man nå lett kan plassere kameraet på alle typer skjermer. Likevel kan man oppleve problemer med at kabelen kan trekke kameraet ut av stilling på en CRT-skjerm. Dette er allikevel et mindre problem enn hos Lenovo, da dette kameraet er tyngre.

Kameraet har manuell fokus og gir akseptable bilder. Ved videoopptak gir kameraet overraskende gode opptak og zoom-funksjonen fungerer godt under opptak. En negativ faktor med dette kameraet er begrenset opptaksvinkel. Du kan bevege linsehodet opp og ned i kamerahuset, men sideveis har du ingen bevegelse i det hele tatt, dersom du da ikke velger å snu på hele kameraet. Dette fungerer til nød om du har det på toppen av en vanlig skjerm, men festet til en flatskjerm eller på en bærbar PC er ikke dette noen særlig god løsning. Dette må det bli trekk for.


Dette bildet er tatt med 1280 x 960 piksler - Klikk for større bilde

Dette bildet er tatt med 640 x 480 piksler under videoopptak - Klikk for større bilde

Konklusjon

Kameraet har god fargegjengivelse og en helt ok design. For enkel bruk med MSN og andre chat-klienter fungerer SPC900NC utmerket. Programmerbart opptak savnes, men kan muligens løses ved hjelp av tredjepartsprogram.

Microsoft LifeCam VX-7000

Logitech QuickCam Sphere AF

Creative Live! Cam Optia AF

Creative Live! Cam Optia

Lenovo USB Webcam (40Y8519)

Logitech QuickCam Pro 9000

Linksys Nettverkskamera WVC54GC

Microsoft LifeCam NX-6000

Creative Live! Cam Voice

Logitech QuickCam Ultra Vision

Philips SPC900NC Web-kamera med Pixel Plus

Microsoft LifeCam VX-7000

Logitech QuickCam Sphere AF

Creative Live! Cam Optia AF

Creative Live! Cam Optia

Lenovo USB Webcam (40Y8519)

Logitech QuickCam Pro 9000

Linksys Nettverkskamera WVC54GC

Microsoft LifeCam NX-6000

Creative Live! Cam Voice

Logitech QuickCam Ultra Vision

Philips SPC900NC Web-kamera med Pixel Plus

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen