11 rimelige webkameraer

Lenovo USB WebCamera

Lenovo er bedre kjent for sine bærbare enn for sitt periferiutstyr, så det blir spennende å se hva de kan by på. Kameraet har et nokså spesielt design, med en kryssfot som virker ekstremt tynn.

I det hele tatt appellerer ikke dette kameraet like mye til undertegnedes smak som de to foregående. Kameraet virker billig. Hele huset er i plast (som også virker veldig lett og tynn) og foten virker også nokså skrøpelig. Men la oss prøve det i praksis før vi avsier noen dom.

Tekniske data:

  • Oppløsning 1,3 MP
  • Videofilming inntil 640 x 480
  • 2 mikrofoner med støyreduksjon
  • Ekko-kansellering
  • Automatisk ansiktssporing

Programvare / Installasjon

Installasjonen av kameraet forløp helt greit. Men dette er også et av de kameraene som krever to omstarter av PC-en. I 2007 burde dette være unødvendig.

Programvaren som medfølger er et helt enkelt styringsprogram som minner litt om Creatives WebCam Control fra 7-8 år tilbake. Du har mulighet til å ta bilder og video, samt noen grunnleggende innstillinger som lysstyrke, kontrast, metning, gamma, skarphet, oppløsning, ekko-kansellering (kun for XP) samt mikrofonjustering. Du kan velge videoopptak som enten mpg eller avi.Design / I bruk

Når det kommer til design har nok Lenovo mye å lære av de mer kjente merkene på markedet. Kameraet virker som sagt billig med et umiskjennelig plastpreg. Foten virker tynn og lite solid.

Lenovo skal allikevel ha et pluss i margen for at de sender med en kameraveske. Som Microsoft NX-6000 har også dette et linsedeksel, hvor kameraet skyves sammen eller dras ut for å avdekke linsen.

Kameraet er helt klart beregnet på å festes på en bærbar PC eller alternativt en flatskjerm. Den nevnte foten fungerer greit så lenge den kan klemmes over skjermkanten. Men dersom man fortsatt har CRT-skjerm bør man holde seg unna dette kameraet. Kameraet er ekstremt lett og har også lett for å bli dratt ut av posisjon av USB-kabelen. Iallfall når kameraet er nytt vil kabelen være ganske stiv og dette er nok til at det er problematisk å få kameraet til å holde seg på plass oppå en CRT-skjerm.

Kamerahuset er festet til foten med et kuleledd. Dette gjør at man kan få til en viss grad av tilt og samtidig kan det roteres 360º, som gjør at man faktisk kan filme ting som forgår hele synsfeltet rundt. Det kan også nevnes at ekko-kanselleringen, som faktisk gir litt bedre lyd, ikke fungerer under Vista. Ellers er kameraet svært tregt i bruk, blant annet ved skifte fra bilde til video er responsen svært treg.


Dette bildet er tatt med 2400 x 1800 piksler (interpolert) - Klikk for større bilde

Dette bildet er tatt med 640 x 480 piksler under videoopptak - Klikk for større bilde

Konklusjon

Litt tungvinn installasjonsprosedyre, selve kameraet virker billig, men fungerer allikevel greit så lenge man ikke skal plassere det på toppen av en CRT. Treg og litt gammelmodig programvare ofte med nokså treg respons. Lav oppløsning sammenlignet med en del andre i denne testen.

Microsoft LifeCam VX-7000

Logitech QuickCam Sphere AF

Creative Live! Cam Optia AF

Creative Live! Cam Optia

Lenovo USB Webcam (40Y8519)

Logitech QuickCam Pro 9000

Linksys Nettverkskamera WVC54GC

Microsoft LifeCam NX-6000

Creative Live! Cam Voice

Logitech QuickCam Ultra Vision

Philips SPC900NC Web-kamera med Pixel Plus

Microsoft LifeCam VX-7000

Logitech QuickCam Sphere AF

Creative Live! Cam Optia AF

Creative Live! Cam Optia

Lenovo USB Webcam (40Y8519)

Logitech QuickCam Pro 9000

Linksys Nettverkskamera WVC54GC

Microsoft LifeCam NX-6000

Creative Live! Cam Voice

Logitech QuickCam Ultra Vision

Philips SPC900NC Web-kamera med Pixel Plus

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen