11 rimelige webkameraer

Linksys Compact Wireless-G

Linksys WVC54GC er ikke av det helt ordinære slaget. Det er trådløst og kan kobles til lokalnettverk slik at alle husets PC-er kan ha tilgang til det.

Hvis man ønsker det kan man opprette en profil på SoloLink som er Linksys' Onlineservice for kunder og la det få direkte aksess til Internett, slik at man kan sitte hvor som helst og se bildene fra kameraet. Ettersom kameraet har innebygget webserver trenger man egentlig ikke abonnement hos Linksys, man kan i utgangspunktet få tilgang til bildene fra hvilken som helst nettleser.

Tekniske data:

  • CMOS bildesensor
  • Maks videooppløsning 320x240
  • Fast fokus
  • Billedvinkel 61,5º
  • Nettverk kablet 10/100Mb
  • Nettverk trådløst 11/54Mb
  • Trådløs sikkerhet WEP / WPA-PSK
  • Innebygget webserver

Design / I bruk

Designet er egentlig ganske tradisjonelt, og det virker heller ikke så stort tatt i betraktning at vi snakker om et nettverkskamera med innebygget webserver. Det er i tillegg konstruert slik at man kan henge det rett på en vegg.

Kameraet har en masse funksjoner. Problemet er bare at det er vanskelig å få dem til å virke i praksis. Når man endelig, på sammenbruddets rand, får ting til å fungere viser det seg at bildekvaliteten er svært dårlig. Oppløsningen er på 320 x 240 (kan i Webviewer-en settes til 640 x 480 – interpolert), men i praksis med litt bevegelse i bildet virker det som om den ikke er mer enn det halve.


Dette bildet er tatt med 320 x 240 piksler

Dette bildet er tatt med 320 x 240 piksler under videoopptak -

Kameraet har heller ingen mikrofon, så om man trenger lyd i tillegg må man til med en annen løsning. Når man i tillegg ikke har noen bevegelseskontroll på kameraet blir dette litt håpløst. Det kan i alle fall ikke brukes som noe seriøst sikkerhetskamera, men blir heller en gadget som man kan holde et øye med familiens kjeldyr med.

Som tidligere nevnt kan man koble seg til kameraet over internett uten problemer, man må selvfølgelig åpne riktige porter i ruteren osv., men dette fungerer egentlig helt greit. Den eneste grunnen vi kan se til å abonnere på SoloLink er at du kan få et ”enkelt navn” som gir adgang til kameraet, selv om du har dynamisk IP-adresse, men om dette er verdt abonnementsprisen er vel heller tvilsomt.

Dersom kameraet brukes i Security Mode, kan man sette det opp til å sende en beskjed sammen med et videovedlegg til hele tre e-post adresser dersom det skulle dukke opp en bevegelse i kameraets synsfelt. Man kan så logge seg direkte på kameraet live om det skulle være nødvendig. Kameraet har også en Viewer & Recorder-funksjon som er ganske lik andre modellers TimeLapse funksjon. Man kan sette opp kameraet til å ta opp direkte til disk enten live eller etter en forhåndsdefinert tidslinje.

Kameraet har støtte for opptil fire samtidige brukere.

Vi har tidligere sett det nevnt at kameraet har en tendens til å henge seg, det skjedde rimelig ofte hos oss også. Ulempen med et heng er at man må ta strømmen for å få det igang igjen, mulig det finnes en annen måte, men vi fant den i alle fall ikke. Det medfører at dersom man får et heng når man er for eksempel er ute og reiser, så er man avhengig av at noen hjemme kan restarte det.


Slik ser det ut på kontrollpanelet lokalt når kameraet har låst seg.

Programvare / Installasjon

Installasjon og konfigurasjon av kameraet er egentlig ikke så vanskelig, forutsatt at du har litt kjennskap til nettverk og nettverksoppsett. Man kan gi kameraet et unikt navn (inntil 15 tegn) og et plasseringsnavn (inntil 32 tegn), man kan velge tidssone og så videre.

Dersom man har et nettverk med DHCP-server kan man velge automatisk konfigurasjon. Hvis ikke må man velge statisk IP-adresse, da må man legge inn IP-adresse, subnet maske, standard gateway samt primær og sekundær DNS.

Man må også velge mellom Infrastructure (om man vil kjøre kameraet gjennom en trådløs ruter eller et aksesspunkt) eller Ad-Hoc (om man vil kjøre det frittstående). Dersom man velger Ad-Hoc må man dessuten legge inn en SSID (inntil 32 alfanumeriske tegn), kanalnummer (alle enheter på det trådløse Ad-Hoc nettverket må bruke samme kanal), til sist må man konfigurere sikkerhetsinnstillingene og velge WEP eller WPA-PSK.


Når installasjonsprosedyren er gjennomført får man dette skjermbildet hvor man skal legge til kameraet.

Når kameraet er installert kan man få tilgang til det gjennom et webgrensesnitt. Det er bare å taste inn riktig IP-adresse i nettleseren.Klikk for større bilde

Konklusjon

Den eneste årsaken vi kan se til å kjøpe dette kameraet er at man vil bruke det til overvåkningskamera. Til dette formålet fungerer det dårlig, dersom man kan klare seg med et forholdsvis dårlig to minutters opptak av den / de som var i synsfeltet da opptaket startet kan dette være greit nok. Men om man vil ha lengre opptak, eller muligheten til å kunne identifisere noen utifra opptaket, bør man helt klart satse på et annet kamera. Dette er ikke et kamera vi kan anbefale.

Microsoft LifeCam VX-7000

Logitech QuickCam Sphere AF

Creative Live! Cam Optia AF

Creative Live! Cam Optia

Lenovo USB Webcam (40Y8519)

Logitech QuickCam Pro 9000

Linksys Nettverkskamera WVC54GC

Microsoft LifeCam NX-6000

Creative Live! Cam Voice

Logitech QuickCam Ultra Vision

Philips SPC900NC Web-kamera med Pixel Plus

Microsoft LifeCam VX-7000

Logitech QuickCam Sphere AF

Creative Live! Cam Optia AF

Creative Live! Cam Optia

Lenovo USB Webcam (40Y8519)

Logitech QuickCam Pro 9000

Linksys Nettverkskamera WVC54GC

Microsoft LifeCam NX-6000

Creative Live! Cam Voice

Logitech QuickCam Ultra Vision

Philips SPC900NC Web-kamera med Pixel Plus

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen