11 nye N-Gage spill

Nokias lansering av N-Gage har ikke vært noen solskinns-historie. Til tross for massiv markedsføring av den nye spilltelefonen og et solid utvalg av spill, har salgstallene ligget langt under det Nokia opprinnelig regnet med.

Det ser imidlertid ikke ut som om den finske mobilprodusenten har tenkt å gi opp satsingen sin på mobil spilling med det første. For noen uker siden fikk vi se den nye og forbedrete QD-versjonen av N-Gage, og nå følges den nye telefonen opp med en bråte på 11 nye spill.

Samtlige av de nye titlene skal vises frem på E3-messen i Los Angeles denne uken, og vil sendes ut på markedet i løpet av det neste halvåret.

Pathway To Glory er et nytt strategispill som utspiller seg i det sørlige Europa under den annen verdenskrig, og er laget spesifikt for N-Gage av Nokias egne utviklere.

Spillet er rundebasert, og gir deg kontroll over en hel tropp med soldater, som man utstyrer med forskjellig våpen og utstyr i forkant av hvert oppdrag. Man vil både kunne spille alene og mot andre spillere over Blåtann eller N-Gage Arena.

Nokia skal ha lagt store ressurser i utviklingen av det nye spillet, som vil bli en flaggskips-tittel for N-Gage. Man skal ha gjort omfattende bakgrunnsstudier av historikken bak spillet, og spillet skal romme over 100 håndmalte illustrasjoner og stemmer og kommandoer på 16 forskjellige språk.

Det har enda ikke dukket opp skjermbilder fra Pathway to Glory, som i utgangspunktet ikke er ventet på markedet før i fjerde kvartal i år.

Ashen er et førstepersons grøsserspill, som i konsept og utførelse ikke er ulikt den velkjente Resident Evil-serien. Historien utspiller seg i den europeiske byen Seven River City, der Jacob Ward prøver å bekjempe en invasjon av mytiske monstre fra en metropol av en annen dimensjon.

Jacob har ni forskjellige våpen å kjempe seg frem med. Han beveger seg i løpet av spillet gjennom åtte forskjellige baner i fire forskjellige områder, fra en forlatt herregård til kloakksystemet. Vi loves også en flerspiller-modus der 1-4 spillere kan spille mot hverandre på spillets to multiplayer-baner.

Ashen er ventet ut på markedet allerede i neste måned.

Pocket Kingdom har allerede fått en del omtale i mediene, og er det første massive multiplayer online (MMO) spillet for mobiltelefoner. Tusenvis av spillere kan møtes på N-Gage Arena over mobilnettet, der utvikleren Sega styrer svære brett som er under konstant utvikling og forandring.

Spillerene er herskere over hvert sitt kongerike, og samler inn ressurser og skatter ved å utforske landet. Man bygger opp hærer med spillets over 100 forskjellige fantasienheter, og man kan dessuten smi egne sverd og rustninger som man kan utstyre troppene sine med.

Flerspiller-modusen har utvilsomt fått mest oppmerksomhet av Sega, som blant annet har fått på plass chatterom, ranking-lister og venne-lister i spillet. Det er imidlertid også mulig å spille alene mot datamaskinen, der man kan trene til man føler seg dyktig nok til å ta opp kampen med ekte motstandere.

Crash Nitro Cart gir et gjensyn med de gale dyrene fra Crash Bandicoot, men denne gangen spent fast i førersetet på samme måte som vi husker Mario-figurene gjorde sin debut i Mario Karts.

Man kan totalt kjøre med 18 forskjellige figurer og har dessuten tilgang til en rekke forskjellige power-ups og bonuser som skal hjelpe deg gjennom hvert race.

I tillegg til vanlig en-spiller modus kan man spille mot andre N-Gage eiere over Blåtann eller laste ned "skygger" av andres kjøring. De første eksemplarene av Crash Nitro Cart skal ifølge produsent Vivendi Universal komme ut i august.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen