10 ukjente nettjuveler

Du har sikkert flere titalls bokmerker i nettleseren din som du besøker jevnlig, men her er et knippe nettsider som er ukjente for de fleste. Det betyr imidlertid ikke at det skorter på kreativtitet, oppfinnsomhet eller kvalitet.

1. Expertvillage.com
Selv om du ikke trenger noe umiddelbart gjort, er Expertvillage vel verdt minst et ukentlig besøk. Her finner du gjør-det-selv-guider til alt fra hvordan du skal bli kvitt ugresset som vokser gjennom terrassen, til hvordan lære kvelningsteknikker i Krav Maga. Det finnes rett og slett ikke det emne folk ikke har lagt inn guider til, og her får du hjelp med det meste. De alle fleste guidene er gode og lett forståelige, men det krever selvsagt at du behersker engelsk. Hvorfor ikke lære grunnteknikker i judo mens du venter på at søtpotet-paien godgjør seg i ovnen.

2. Zunafish.com
I disse dager skal all deling av ting på nettet foregå digitalt, men det er ikke tilfellet hos Zunafish. Her bytter man CD-er, filmer, bøker og andre fysiske underholdningsprodukter. Er du lei et knippe av CD-ene i samlingen din, eller lest ferdig en rekke bøker du vet du aldri kommer til å lese igjen, bytt dem i noe annet du faktisk har lyst på. Her gjelder en-mot-en prinsippet, altså en bok byttes mot en annen bok og så videre. Tjenesten er åpen for oss bosatt utenfor USAs grenser, men vær oppmerksom på at når det gjelder DVD så aksepteres kun filmer i sone 1.

3. Cookingbynumbers.com
Akkurat våknet søndag morgen etter en litt stri helg, ingen fornuftig mat i kjøleskapet, og det siste du føler for er å finne en åpen butikk? Fortvil ikke, Cookingbynumbers.com er redningen for deg. Oppstartsiden ber deg rett og slett om å oppgi hva du har i kjøleskapet, hva du har av tørrfor, og hva som finnes av hermetikk i skapet ditt. Deretter får du opp en liste over oppskrifter som passer til det du trodde var et umulig oppdrag, og vips kan du lage et velsmakende måltid, uten at du trenger å bevege deg bort hjemmets lune og trygge sofa.


10x10 er en ganske annerledes nyhetsportal.

4. 10x10
Hvis du er på jakt etter en annerledes oversikt over nyhetsbildet i verden, er 10x10, eller Tenbyten.org, et glimrende utgangspunkt for deg. Her er 100 bilder samlet, med et kort stikkord til hvert, og ved å klikke på et bilde får du opp flere linker videre til relevante artikler. Til tross for at nettsiden i utgangspunktet er amerikansk, gir den et meget godt utvalg av internasjonale nyhetssaker, uten altfor tung amerikansk vinkling.

5. Mywonderfulworld.org
Stadig flere blir opptatt av verden rundt oss, og Mywonderfulworld er beregnet for lærere, foreldre og barn, men her er det nok av interessant stoff for alle og enhver. Siden og det pågående prosjektet er drevet av National Geographic, og har som mål og gjøre alle mer miljøbevisste, samtidig som du også lærer endel geografi. Her kan du dra på virtuell global skattejakt, sjekke ut smakebiter på musikk fra hele verden, lage dine egne kart, både delta i og lage spørrekonkurranser, og velge i et stort utvalg av spill. Egentlig en barneside, men vi har kost oss og lært mye, selv om vi egentlig er voksne.

6. Regrettheerror.com
Hvor mange ganger har du ikke lest aviser som unnskylder seg for feil i artikler, slurvefeil og andre tåpeligheter man har prestert å sette på trykk. Hos Regret The Error har man samlet de aller fleste, og selv om dette kanskje høres tørt ut, så kan det tidvis være hysterisk morsom lesning. Utelukkende unyttig moro, men hvis du er glad i språk, og har litt tid å slå ihjel, er dette en glimrende side hvor man kan få timene til å gå.


Home Envy har alle tips for oppussing.

7. Homeenvy.com

Dette er kanskje en utrolig kjedelig side for alle som ikke eier hus, leilighet eller steller rundt med hageprosjekter. Holder du imidlertid på med denne typen aktiviteter er denne siden gull verdt. Dette er som samtlige årganger av gjør det selv-magasinet samlet på en søkbar side, og det finnes nesten ikke den ting du ikke kan få instruksjoner om hvordan du skal gå frem med. Her lærer du å legge fliser, bygge ekstra rom, hvordan få den perfekte hage, lage ny kjøkkenbenk, bygge dine egne bokhyller, hvordan bli kvitt knirking i parketten, ja - alt du kan tenke deg.

8. Stopbadware.org
Skadelige programmer distribuert via nettsider blir mer og mer vanlig, og følgelig mer og mer irriterende for internettbrukere. Stopbadware.org er en nettside hvor brukere deler informasjon om skadelige nettsider, men også programmer og spill. En rekke programmer du fysisk installerer på maskinen din, installerer ofte også ting du helst ikke vil ha med, og her finner du en alltid oppdatert liste og spill og programmer du bør tenke to ganger før du anskaffer deg. Påfallende nok er en rekke av programmene på listen programmer som utgir seg for å skulle sikre deg mot nettopp dette.

9. Techiediva.com
Hvem har sagt at teknologisider bare skal være for menn. Og selvsagt leser jenter også vanlige teknologisider, men det var på tide at de fikk sitt helt eget private hjem. På Techiediva er man teknologiinteressert, samtidig som man bruker altfor mye penger på sko, og har alle sesongene av Sex og singelliv. Her er det gode tips om teknologiprodukter som ser litt bedre ut enn det du vanligvis ser, hvordan du kan pimpe opp telefonen din og hvilke nettbutikker som gir de beste tilbudene på ymse designerklær. Techgirl power!

10. Downloadsquad.com
Det er riktignok noen år siden Downloadsquad.com kom ut av obskuriteten, men det er fremdeles en side som er ukjent for mange, og et for godt hjelpemiddel til at vi kan la det forbigå i stillhet. De aller fleste sider som omhandler nedlasting, tilbyr hovedsaklig produkter for egen vinnings del, mens hos Downloadsquad.com har man en langt større redaksjonell tilnærming til programmene. Her får du tips om hva som er bra, og hva som er langt fra bra, alt pent og ryddig kategorisert.

Har du noen gode tips du vil dele?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen