10 trusler mot pc-en din i 2007

10 trusler mot pc-en din i 2007

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er sikkerhetsselskapet Mcafee Labs som forteller hva de tror blir de største truslene mot datasikkerheten vår neste år.
 
Jo flere som bruker en pc og er på nettet, jo flere og dyktigere virusskribenter og svindlere dukker opp.

- Som en følge av at teknologien blir stadig mer sofistikert, blir det vanskeligere og vanskeligere for den vanlige brukere å oppdage og unngå å bli infisert av skadelig kode, sier Jeff Green, daglig leder for Mcafee Avert Labs.

Topp 10 sikkerhetstrusler for 2007:

1. Antall nettsider som stjeler passord fra deg kommer til å øke, etter hvert som svindlerne lager falske innloggingssider for populære nettjenester som ebay og MySpace.

2. Mengden spam, eller søppelpost, kommer til å øke. Særlig vil det komme mer spam med bilder som tar opp mye båndbredde.

3. Videodeling på nett har blitt veldig populært, med tjenester som for eksempel YouTube. Det gjør at hackere kommer til å begynne å bruke videofiler som en måte å spre skadelig kode på.

4. Angrep mot mobiltelefonen din kommer til å bli stadig vanligere, ettersom telefonene blir smartere og enklere å koble seg opp til via Blåtann, sms, øyeblikksmeldinger som Messenger og e-post.

5. Spionprogram som legger seg på pc-en din og spionerer på dine surfevaner og passord blir stadig mer vanlig.

6. Identitetstyveri og tap av data kommer fortsatt til å være en vanlig plage. Årsaken til dise lovbruddene er ofte tyveri av data, tap av sikkerhetskopier og korrupte informasjonssystem.

7. Bruk av såkalte botnets, en samling av hackede pc-er som utfører oppgaver automatisk, for eksempel å sende ut spam, kommer til å øke. Dette er et av hackernes favorittverktøy, og din pc kan være en del av et slikt nettverk om du ikke er skikkelig beskyttet.

8. Skadelig kode som endrer eksisterende filer på pc-en din, såkalt malware, kommer til å gjøre comeback.

9. Antall rootkits, et sett med verktøy som legges igjen av en inntrenger, kommer til å øke, men det kommer også beskyttelsen mot denne trusselen. Et rootkit tar kontroll over pc-en din, og kan være svært vanskelig å oppdage og fjerne.

10. Sårbarheter kommer fortsatt til å skape uro blant brukerne.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen