10 tips til bruk av hjemmenett

 

1.

Å dele filer over nettverket gir deg en helt annen fleksibilitet enn å benytte USB-minnepinner eller andre lagringsmedia. Å kunne dele bilder, musikk og dokumenter gir deg langt høyere effektivitet. Backup er en av de mest kritiske tingene som man gjerne hopper over. Med et hjemmenett er dette enklere enn noen gang. Har du en gammel maskin stående kan du bruke denne eller du kan bruke en NAS (Network Attached Storage).


2.
 

Når et hjemmenett er på plass og fildeling er satt opp er det gjerne utskrifter som står for tur. Det er enkelt å lage et oppsett slik at alle maskinene i nettet kan dele en og samme skriver. Alternativt kan du kjøpe deg en skriver med nettverksstøtte. Skrivere er bare en enkelt bit. Du kan også koble til skannere, nettkameraer, DVD/CD-brennere etc. 


3.
Spillkonsoller slik som Microsoft Xbox, Nintendo Wii eller Sonys Playstation er alle forberedt for nettverk enten det er trådløst eller kablet. På denne måten kan du både oppdatere dem i tillegg til å spille online spill. Flere håndholdte enheter støtter også trådløse nettverk.


4.
Mobiltelefoner, iPod, iPhone MP3-spiller og omtrent alt annet du kan tenke deg er nå nettverksforberedt (stort sett trådløst). Har du et ferdig oppsatt hjemmenett blir utveksling av filer, streaming, og en hel masse annet svært enkelt for ikke å snakke om nyttig.


5.

Fordelen ved å ikke være festet til et fysisk sted med kabel er en av de beste grunnene til å sette opp et trådløst nettverk. I motsetning til et kablet nettverk kan du gå rundt med enhetene dine uten å tenke på kabler. Du kan også plassere enheter hvor som helst uten å måtte tenke på hvordan du skal få kabelen frem til den.


6.

Nyere hjemmeunderholdningsenheter som PVR, media centre, hjemmekino og  Blu-ray støtter både trådløst og kablet nett (ikke alltid begge deler). Dette betyr at blant annet oppdatering av både firmware og programvare kan gjøres uten at du trenger å gjøre noe som helst. Integrerer du en del av disse enhetene i nettverket ditt gir det deg en rekke muligheter til blant annet å dele både lyd og video.


7.

Telefon er kanskje noe du ikke tenker så mye på, men den gamle telefonene er i ferd med å bli museumgjenstander. Tilbake sitter vi med internettelefoni (VoIP). Dettte betyr at telefoneringen også går via nettverket ditt. Dette er måten vi alle kommer til å telefonere på fremover i tillegg til mobil selvfølgelig. Noen mobiltelefoner kan også bruker internett som bærer.


8.

Det blir stadig flere enheter i hjemmet som kan kobles opp mot internett. Vanlige husholdningsapparater er også i ferd med å komme etter. Det er nok et stykke igjen før microbølgeovnen din er online, men både den og andre enheter er på vei. En av fordelene med å ha slike typer enheter koblet til nettet er at du kan slå dem av og på via nettet uansett hvor du befinner deg. Jeg kan for eksempel i dag styre PVRen min fra GET over nettet uansett hvor jeg befinner med også via mobiltelefonen.


9.
Telependling er et ord mange har hørt om og en del av oss praktiserer i praksis. I de fleste tilfeller vil en arbeidsgiver insistere på at du bruker en av deres maskiner. Dette i tillegg til at stadig flere familimedlemmer arbeider hjemmefra enten de går på skole eller er i arbeid, taler for at nettverket skal være trådløst. Kabling blir rett og slett for tundvindt.


10.

For å bruke alle disse enhetene er det viktig at det trådløse nettverket er riktig satt opp. Spesielt viktig er det at den trådløse ruteren din er plassert riktig slik at alle har tilgang til et godt nettsignal. Plasser den midt i huset og få den gjerne litt opp i høyden da blir det raskt bedre.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen