10 tips om trådløs nettverksdekning

1. 
Plasser den trådløse ruteren din sentralt i huset. En sentral plassering sikrer at signalene når så langt som mulig og til alle hjørner av huset. Hvis dette ikke holder, les videre.


2.

Få ruteren opp fra gulvet. Få også ruteren bort fra metallskap og tykke vegger. Alle disse tingene gjør at signalene blir dårligere.


3.

Hvis signalene ikke blir som forventet kan det være en idé å bytte ut antenne på ruteren. Disse er som regel laget slik at de sender signaler i 360 grader. Hvis ruteren din står mot en yttervegg vil mye av signalene forsvinne ut i tåka. En ide kan da være å bytte ut antennen med en retningsantenne som sender signalene i den retninger du vil.


4.

Trådløse signaler går både til og fra PCen din. Det kan godt hende at ruteren din sender kraftige nok signaler til å nå PCen, men at PCen ikke sender kraftig nok til å sende signaler tilbake. Hvis dette skjer med din bærbare kan du bytte ut netterkskortet i maskinen med et USB-basert nettverkskort som er kraftigere enn det innebygde.


5.

Hvis signalene i enkelte deler av boligen er så dårlige at det må kraftigere lut til, er en repeater en mulighet. Dette er en liten enhet som utvider området for de trådløse signalene. Plasser den mellom ruteren din og det stedet der signaler mangler. Vanskeliger er det ikke.


6.

En trådløs ruter kan sende signaler på flere forskjellige kanaler. Ofte er det annet utstyr eller noe så banalt som microen som forstyrrer. Da kan det være nyttig å bytte kanalen som ruteren din sender på. Dette gjør du ved å gå inn i oppsettet for ruteren din.


7.

Har du trådløse telefoner eller andre trådløse enheter i huset kan det hende at det blir mye forstyrrelser i eteren. Sjekk hvilken frekvens disse sender over og styr unna de som sender i samme område som ruteren din. 


8.

Oppdater firmware og drivere jenvnlig. Produsentene av både ruter og nettverkskort slipper til stadighet både nye drivere og ny firmware. Sjekk med jevne mellomrom om det er kommet noe nytt og oppdater når dette foreligger. Det er gjerne nyttige forbedringer hver gang en ny utgave forligger.


9.
Prøv å holde deg til en produsent. Det er stort sett likegyldig hva du velger bare det ikke er helt ukjent. Hold deg til kjente merker og velg gjerne alt utstyr fra en og samme produsent. Da er du sikker på at utstyret er laget for å fungere sammen og sjansen for krøll er mindre enn hvis du blander og mikser.


10.

Hvis du har utstyr som fremdeles kjører 802.11b vil det være lurt å oppgradere til 802.11g. Er du av den eventyrlystne typen kan du jo satse på 802.11n. Uansett hva du gjør så prøv å mikse disse teknologiene så lite som mulig. Prøv å holde deg til en protokoll gjennom det hele. En miks av 802.11b og 802.11g har for eksemplet en tendens til å føre til at alt går i b-hastighet.  

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen