10 tips når du installerer store hjemmesystemer

 1.

I nybygg og store oppussingsprosjekter kan store systemer lønne seg i lengden. Skal du pusse opp eller bygge nytt så planlegg kabling med tanke på fremtiden. Det er vanskelig å garantere hva som kommer, men snakk med noen som virkelig kan sakene sine og følg gode råd.

 

2.

Husk at alt på bildesiden nå dreier seg om HD. Hvis du skal kjøpe nytt som har noe med bilde å gjøre så sikre deg at utstyret håndterer HD.

 

3.

Når du kjøper elektroniske komponenter så bruk litt tid på å finne ut om tingene fungerer optimalt sammen. Det er viktig at du kan bruke alt sammen og gjerne med en felles fjernkontroll.

 

4.

Ikke kjøp produkter som er på vei ut. Mye som kommer på salg er gjerne gårsdagens produkter. Mange store kjeder kjøper inn eldre produkter billig. Finn en forhandler som kan gi deg det nyeste.

 

5.

Belysning henger gjerne sammen med resten hvis du har en hjemmekino. Hvis du pusser opp eller bygger nytt så vurder om det lønner seg å kunne kontrollere lys og andre ting som gardiner etc. fra samme fjernkontroll.

 

6.

Tenk med lommeboken, men la hodet ta styringen. Kvalitet og noe som tåler å bli brukt noen år er en viktig ting når du skal investere.

 

7.

Finne deg en butikk eller en leverandør som lar deg prøvekjøre hele systemet som du har planlegger å kjøpe. Få dem til å vise deg hvordan alt spiller sammen. Det er ikke mange som har tid til å undersøke og evaluere alle valg man har tilgjengelig. Det smarteste er å bestemme seg hvordan resultatet skal bli og så finne puslebitene etterpå. Husk at du kjøper en opplevelse, ikke en boks.

 

8.

Enkle fjernkontroller som faktisk fungerer på så godt som alle systemer er ikke vanskelige å få tak i. Sørg for at du kjøper en variant som man ikke må være sivilingeniør for å håndtere og ikke minst å sette opp. Husk at det ikke bare er én person i familien.

 

9.

Skal du sette opp et omfattende system som omfatter ting som lyd i flere rom, lysstyring, kanskje temperaturkontroll for å nevne noe, så ikke gjør dette selv. Det finnes firmaer som spesialiserer seg på slike oppgaver. Da er du sikker på at ting blir gjort skikkelig, og ikke minst: du har noen å klage til.

 

10.

I mange tilfeller er det store summer som skal investeres, spesielt ved nybygg. Ikke finn deg i noe tull fra leverandører og fagfolk. Forlang at ting blir gjort i henhold til spesifikasjoner og det dere ble enige om. Sørg for å sikre deg en vedlikeholdsavtale på store systemer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen