10 tips når du bruker trådløse soner

Noen soner må du betale for, mens andre faktisk er gratis og kan brukes av alle så mye de vil. Du trenger ikke engang å registrere deg. Felles for dem alle er at de er åpne og sårbare for sikkerhetstrusler. Her er noen nyttige tips for å sikre deg selv og din maskin.

 

1.

Det er ikke alltid du kan velge hvilken type tilkobling som skal brukes. Hvis du har muligheten til å velge et nettverk som krever en eller annen form for sikkerhet så gjør det. Informasjon som sendes over disse nettverkene er stor sett kryptert og kan hjelp deg til å arbeide i et sikkert miljø.

 

2.

En brannmur gjør maskinen din sikrere og hindrer at uautoriserte brukere får tilgang til maskinen din. Den virker som en mur som sjekker alle informasjon som kommer inn og enten blokkerer eller slipper den gjennom. Windows har en innebygd brannmur og det samme gjelder Mac. Bruk den.

 

3.

Det er store muligheter for at det finnes mange nettverk du kan få tilgang til fra ett og samme sted, i alle fall i de store byene. Det er alltid lurt å bestemme selv hvilket tilgangspunkt du skal bruke. Dette gjøres ved et enkelt valg som lar deg godkjenne hvilket tilgangspunkt som velger. For Windows i Kontrollpanelet og for Mac i Systemvalg.

 

4.

Fil- og Skriverdeling er en innstilling i Windows. Dette hindrer at andre maskiner i nærheten kan få tilgang til ressurser på din maskin. Skal du bruke offentlige tilgangspunkter er det smartest å ikke ha dette valget aktivert.

 

5.

Gjør Katalogene din private. På denne måten blir det litt vanskeligere å få tilgang hvis noen først kommer inn i maskinen din.

 

6.

Det er enda flere måter å sikre filene dine på. Kryptere dem er en effektiv måte som gjør at man vil trenge passord for å åpne dem. Det er ikke sikkert du trenger å kryptere alt. Ta det som er viktig.

 

7.

En løsning som kan se litt ekstrem ut er å fjerne sensitive data fra maskinen din hvis du er på et offentlig nett. Legg slik informasjon over på en minnepinne og ha dem i lomma så lenge du er på nettet. Du kan legge dem tilbake etterpå. Har du dem i en egen katalog er det enkelt å kopiere dem over og legge dem tilbake etterpå.

 

8.

Hvis du skal ha tilgang til bedriften din, og spesielt hvis du skal ha tilgang til sensitive data fra samme sted, gjelder det å være forsiktig. Bruk så mange av disse punktene som mulig så er du så sikker som mulig.

 

9.

Når du bruker e-post over nettet, husk å logge maskinen din av e-post-tjeneren. Bruker du en maskin som tilhører hotellet, eller en annen offentlig maskin, er dette ekstremt viktig.

 

10.

Hvis du skal sende fra deg kredittkortinformasjon er det spesielt viktig å ta hensyn til alle disse reglene. Hvis du ikke på død og liv trenger å gi fra deg denne informasjonen, vent til du kommer hjem eller til kontoret.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen