10 tips for MacBook i alle varianter

1.

Når du setter opp maskinen din lager du samtidig en brukerkonto på maskinen. Det er denne du automatisk logger på maskinen din med. Passord er kanskje ikke så nøye med en stasjonær Mac hjemme, men for en MacBook som du drar med deg over alt er det essensielt. Dette kan du stille inn i under Kontodelen i Systemvalg.

 

2.

Hvis du reiser mye, ta deg bryderiet å sette navn på selve karosseriet. Da slipper du problemer med å nå fly eller tog fordi hittegodskontoret ikke vet hvem de skal rope opp. Står navnet på maskinen blir alt mye lettere.

 

3.

Når du kjører på batteri gjelder det å spare så mye som mulig. Beste måten å spare strøm på er å slå av alt du ikke trenger. Slå ned lysstyrken på skjermen, skru av lyset i tastaturet hvis du ikke trenger det, og til slutt slå av Bluetooth. Da er du kvitt noen vesentlige strømforbrukere.

 

4.

I Mac OS X finnes det et eget sted-valg under Nettverk i Systemvalg. Her kan du opprette din egen profil. Hvis du flyr mye kan du opprette en Fly-profil som automatisk slå av Airport og all annen radiobruk. På denne måten er maskinen klar til å brukes på flyet, og den driver blant annet ikke å ser etter trådløse nettverk i hytt og vær. Dette valget kan være nyttig også andre steder enn bare på fly. Finnes det ikke nettverk er det liten vits i at maskinen bruker strøm og ressurser på å lete etter det.

 

5.

Gjør det enklere å bruke Trackpad (styreflate eller pekeplate på norsk). Under Systemvalg finner du et eget valg for nettopp denne. Her kan du tilpasse nøyaktig hvordan du ønsker at den skal oppføre seg. Her er innstillinger for alt fra klikking til rulling. Eksperimenter og velg det som passer deg best.

 

6.

Jeg ville ikke anbefalt AppleCare for en stasjonær maskin, men for en bærbar ville jeg vurdert det. Du drar med deg en slik maskin over alt og det er fort gjort at uhellet er ute. Har du AppeCare er du sikret support hvis noe går galt, og du får prioritert service og reparasjoner hvis noe går i stykker. Dette kan lønne seg, for reparasjon av en bærbar maskin kan fort bli både dyrt og tidkrevende.

 

7.

En MacBook blir levert med to strømtilkoblinger. Fra maskinen og ned til selve strømenheten er det likt, men du kan gå videre derfra på to måter. Enten ved å bruke den lange ledningen, eller ved å sette pluggen direkte i strømadapteren. Det siste gir deg en kortere ledning, og hvis det er mange som velger dette i et møterom skal du være klar over at bruken av denne legger beslag på enten to eller tre strømstikk. Ikke særlig hyggelig for dem som ikke kommer til.

 

8.

Alle maskinene støtter WiFi, men det kan være nyttig å komme seg på nettet selv om det ikke er et trådløst nett i nærheten. 3G er løsningen for de aller fleste kommunikasjonsproblemer. Om ikke så lenge er det 4G hvis du bor i en av storbyene. Kjøp deg et USB-modem som støtter dette, så er du nesten alltid på nett. 

 

9.

Ta sikkerhetskopi før du drar hjemmefra. Dette er utrolig enkelt hvis du har en ekstern disk og bruker Time Machine som er en integrert del av Mac OS X. Dette kan redde deg fra mye grining og skjæring av tenner.

 

10.

Et veldig godt råd når du er på veien er å ta med seg en bootbar USB-minnepinne. Dette er svært enkelt å lage, og selv om det kanskje tar litt tid å få gjort er det verdt det når uhellet er ute. Har du i tillegg med deg en kopi av alle dokumentene og de viktigste programmene dine er ikke katastrofen total selv om du får et diskhavari.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen