10 tips for deg som bruker iPhoto

1.

iPhoto er et greit program for raske små endringer, men hvis du derimot skal gjøre mer omfattende ting er ikke iPhoto tingen. Løsningen er da å sette opp et eksternt program som kan gjøre dette for deg og deretter sende bildet rett tilbake til iPhoto. Hvis du går til Valg i iPhoto-menyen finner du et valg som heter Redigere bilde. Her kan du velge f.eks. Photoshop Elements eller et annet program du har.

 

2.

Selv om iPhoto kan organisere bilder både etter ansikter eller stedet det er tatt, er det mange som fremdeles foretrekker å organisere dem i sine egne album. Disse kan settes opp slik at de automatisk synkroniseres til iPhone, iPod eller Apple TV.

 

3.

Hvis du lager familiekalendere med iPhoto hadde det vært greit å bruke bilde på toppen av hver måned. Du kan også dra bilder opp på selve datoen. Da trenger du ikke skrive når noen har fødselsdag, bare ha bildet deres der. Dette gjelder ikke iCal.

 

4.

En av de tingene som forvirrer mange nye brukere av iPhoto er hvor bildene egentlig lagres. Som standard kopierer iPhoto alle bilder inn i en strukturkatalog i Bilde-katalogen din. Hvis du skulle ønske det kan du hente opp Valg under iPhoto-menyen og velge Avansert. Da beholder du bildene dine der de er, og det opprettes kun en referanse fra iPhoto sin side.

 

5.

Hvis du ser helt nede til høyre i iPhoto finner du hurtigtaster for å publisere bilder enkelt til MobileMe, Facebook, Flickr eller e-post. 

 

6.

Hvis du har et kamera med GPS eller en iPhone så støtter iPhoto geotagger. Hvis kameraet ditt ikke har GPS kan dette løses hvis du har en iPhone. Ta et bilde med denne enheten og deretter ta bilder med kameraet ditt som ikke har GPS. Når du importerer bilder fra kameraet, importer samtidig det ene referansebildet fra iPhone. Hvis du nå holder inn Control og klikker på bilde med geo-informasjonen og velger kopier fra menyen, er det nå bare å velge alle andre bilder du vil ha stedsinformasjon på og lime denne inn.

 

7.

Hver gang du importerer bilder til iPhoto oppretter programmet en Hendelse. Av og til har du bilder fra samme hendelse på flere minnekort og du får da opprettet flere Hendelser som egentlig er samme hendelse. Holder du nede Command og velger alle hendelsene og deretter høyreklikker på en av dem kan du slå dem sammen til én hendelse.

 

8.

På samme måte som i iTunes ender du av og til opp med duplikater i iPhoto også. Disse kan slettes fra et album og iPhoto samtidig hvis du bruker følgende tastekombinasjon på tastaturet: Command+tilvalg+del. Husk at du må fremdeles slette dem fra søppelkurven.

 

9.

Flickr har støtte for geotagger. Hvis du eksporterer et bilde til Flickr følger ikke denne informasjonen med som standard. Dette må slås på ved å gå inn i iPhoto-menyen trykke på Valg og så gå inn under Web. Her kan du slå på at stedsinformasjonen skal følge bildene.

 

10.

Hvis du lagrer bilder på iPhone men ønsker dem importert til iPhoto kan du gjemme alle bildene som allerede er importert ved å krysse av «Gjem bilder allerede importert».

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen