10 tips for deg med Snow Leopard

1.

I Snow Leopard er det mye lettere å få filmene som er lastet ned over nettet frem til iPod og iPhonen din. I QuickTime er det bare å gå til Del og velge iTunes. I dialogboksen velger du bare den enheten du vil bruke - iPod, Computer etc. Husk å laste ned Perian så får du maksimal kompatibilitet.

 

2.

For å få en hurtigstart av en applikasjon legger du hele Programkatalogen ned i Docken. Når du deretter klikker på denne får du opp en oversikt over alle applikasjonene. Hvis du begynner å skrive applikasjonsnavnet finner den automatisk frem til riktig program.

 

3.

Synes du det er vanskelig å hente opp en stor katalog med bilder og finne det du vil ha? I Snow Leopard er det bare å velge Icon View og bruke skyveverktøyet for å forstørre ikonet til sin fulle størrelse (512 x 512). Da kan du se nøyaktig hva som er i hvert enkelt bilde.

 

4.

I stedet for å starte Systemvalg og skifte fra høyttalere til hodetelefoner, hold nede Tilvalgstasten og klikk på Volumkontrollen i ikondelen oppe til høyre i skjermbildet. Da kommer en meny ned som viser tilgjengelige innganger og utganger.

 

5.

Hvis du har problemer med å huske kombinasjonen for å tvinge avslutning av et program (Tilvalg + cmd + Esc), så kommer en snarvei her. Hold nede Tilvalg + Ctrl tastene mens du klikker på programmets ikon i Docken. Da kommer en meny opp som gir deg valget Tvungen avslutning.

 

6.

Hvis du reiser mye kan maskinen din registrere hvilken tidssone befinner deg i og automatisk vise dette. Gå til Systemvalg - Dato & Tid og velg Tidssone. Deretter krysser du av i boksen merket «Angi tidssone automatisk med nåværende posisjon».

 

7.

Hvis du ikke vil at minimerte programmer skal legge seg som et eget symbol i Docken er det løsninger på dette. Det er spesielt irriterende hvis du har mange programmer som skal minimeres. Hvis du går til Systemvalg og velger Dock og deretter krysser av for «Minimer vinduer til programsymbol», minimeres de til Programsymbolet i Docken som de tilhører.

 

8.

Hvis du er som meg har du enkelte ord som du til stadighet skriver feil. I mitt tilfelle er dette «maskin» som hele tiden blir «maksin». Gå til Systemvalg og velg Tekst. Trykk på +-knappen under tabellen og skriv inn hvordan du vil ha det.

 

9.

Det er veldig enkelt å importere kalendere fra Google og Yahoo inn i iCal. Gå til iCal og velg iCal menyen og trykk på Valg. Deretter velger du Kontoer og velger +-knappen i bunnen. Da får du opp en dialogboks som lar deg velge hvilken konto du vil bruke.

 

10.

Hvis synkronisering fra MobileMe aldri fungerer skikkelig kan du sjekke hva som faktisk gikk galt ved å holde nede Tilvalgstasten og klikke på synkroniseringsikonet oppe til høyre i skjermbildet. Menyen som kommer ned vil vise deg hva som er synkronisert og hva som ikke er det.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen