10 tips for deg med netbook

 1.

Hvis maskinen din kom med et operativsystem så ikke oppgrader den til et senere system. Det du kjøpte maskinen med er stort sett det som er best tilpasset maskinen. Hvis maskinen din kjører Windows Vista kan det faktisk være en god idé å nedgradere til Windows XP. Snakk med noen som har greie på det, for spesifikke råd for din maskin. 

 

2.

Selv om du fikk med en veske når du kjøpte maskinen er det ikke sikkert denne er av særlig god kvalitet. Problemet er at den stort sett ikke har plass til strømadapter og annet ekstrautstyr. Kjøp deg heller en veske med god polstring og med litt god plass til ekstrautstyr.

 

3.

Kjøp deg et ekstrabatteri. Dette er alltid greit å ha og reiser du mye kommer du garantert å få bruk for det. Alternativ kan du kjøpe et batteri med ekstra kapasitet. De fleste produsenter tilbyr slike batterier.

 

4.

Det er ikke mye til skjerm i slike maskiner. De er greie nok når du er på farten, men når du kommer hjem og skal arbeide lenge på dem blir de for små. Invester i en stor skjerm som du kan jobbe på. Dette er en investering du kommer til å sette pris på.

 

5.

Ikke la applikasjoner kjøre i bakgrunnen. Dette er maskiner som er laget for at de skal være lette å ta med seg. Dette betyr at de ikke nødvendigvis er spesielt kraftige og har helle ikke så veldig mye minne. Kjører du mye i bakgrunnen kan maskinen begynne å slite og da går det tregt. Vær kritisk til hva du kjører samtidig. ting du nesten aldri bruker kan du like godt avinstallere.

 

6.

I og med at maskinen er liten er også tastaturet lite. Styreplaten er som oftest heller ikke av de største. Skal du sitte å arbeide på denne typen maskiner over lang tid vil det lønne seg å utstyre den faste arbeidsplassen med et godt tastatur og en god mus. På samme måte som med en stor skjerm vil du sette pris på investeringen.

 

7.

Mange av disse maskinene har gjerne en stor harddisk eller en SSD. Dette betyr at du fint kan bruke den som en mediaspiller. Installer applikasjoner som lar deg spille alt fra video til musikk og pass på at du installerer kodeker som håndterer de fleste formater. 

 

8.

Kjøp en ekstern harddisk eller en optisk stasjon. Egentlig kan du ha begge deler. Bruk den eksterne disken til å ta alt fra sikkerhetskopier til å lagre store filer som du ikke trenger å ha liggende på den interne disken. På denne måten slipper du å fylle maskinen med alt mulig rart. Det lønner seg å ha mye plass ledig på den interne disken. En optisk stasjon er alltid nyttig å ha hvis noe skal installeres eller du vil se noe som bare finnes på en CD/DVD.


Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen