10 tips for bloggere

Det finnes ikke noen fastlagte regler for blogging. Likevel er det noen tips det kan være greit å forholde seg til som gjerne er felles for all nyhet-og meningsformidling. Ikke vær redd for å tenke nytt, men prøv også å tenke litt strategisk.

 

1.

Hold deg til temaet. Hvis du ikke har tenkt å lage en blogg som omtaler alt fra Apples iPad til hvordan du bruker hårspray om morgen, er det en god idé å holde seg innenfor et tema som ikke er alt for vidt. Hold deg til ting som du er noenlunde komfortabel og kunnskapsrik om og hold deg til det.

 

2.

Hvis du prøver å overbevise alle om at du er en kunnskapsrik person som har mye å bidra med om et spesielt område, en spesiell teknologi eller en hel industri er det viktig å vise at du er oppdatert til enhver tid. Hvis du uttaler deg positivt om et produkt eller kanskje går så langt som å anbefale det, er det viktig at du har styring på fakta. Det er faktisk ditt rykte som står på spill. Hvis du kommer med en mening, så vær krystallklar på at dette er en redaksjonell mening som du personlig står for.

 

3.

Gammelt nytt er ikke nyheter. Driver du en blogg som kommer daglig kan dette være et slit, men det er svært viktig at leserne oppfatter bloggen din som aktuell og informativ. det nytter ikke å presentere ting som er flere måneder gammelt. I enkelt helt spesielle tilfeller kan dette gå, men da må det være noe med det du skriver om som er aktuelt akkurat nå.

 

4.

Lag deg en fast tidsplan. Å drive en blogg krever tid, innsats og ikke minst disiplin. Ikke gi leserne forventninger som du ikke klarer å levere. En liten fridag i forbindelse med en helg eller en ferie er det mulig å få forståelse for, men lesere som gang på gang kommer inn på bloggen din og finner gammelt og utdatert innhold kommer til å finne andre steder å gå. Hvis du har klart å etablere en lesergruppe vil du ikke miste den fordi du ikke gir dem det de vil ha.

 

5.

La det du skriver være klart, tydelig og enkelt å forstå. Husk at dette ikke bare kan leses i Norge. For oss her på berget er hele Skandinavia et naturlig nedslagsfelt. Litt forklaring kan ofte unngå mange misforståelser.

 

6.

Hvis du vil at bloggen din skal være synlig i mediabildet bør du sørge for at relevante stikkord kommer inn i tittelen. Tittelen skal være en noe som tiltrekker seg lesere og skaper interesse. Alle poster bør ha en tittel som er interesseskapene samtidig som det er relevant i forhold til det den omtaler. Noe lenger enn 10 - 12 ord blir for mye av det gode.

 

7. 

Hvis du skal tiltrekke deg oppmerksomheten til søkemotorene mår du lage mye innhold og det du lager bør ha substans. En tittel eller en liten tekstlinje holder ikke hvis du skal få lesere og ikke minst få søkemotorene til å plukke det opp. Husk å arkivere gamle poster slik at du ender opp med et stort volum av poster om samme tema.

 

8. 

Hvis du har en god frekvens på bloggen din har du større sjanse for at søkemotorene går gjennom bloggen din med jevne mellomrom.

 

9.

Husk å kjøre en stavekontroll og sjekk at setningene dine faktisk gir mening. Dette tar ikke spesielt lang tid og du spiller pinlige bortforklaringer når feilene blir påpekt. Husk at når du først har publisert forsvinner det aldri.

 

10.

RSS vil sørge for at bloggen din når flere. Du vil få bedre distribusjon og ikke minst få flere lesere. De fleste bloggen har få lesergrupper og ikke alt for mange lesere, men hvis du oppdaterer innholdet på fast basis og det du har å si er interessant kommer de tilbake hele tiden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen