10 tips for å unngå minnekortproblemer

Som med all annen teknologi kan det også gå til skogs med minnekortene dine. Hvis du ikke passer skikkelig på dem kan fort mange hundre bilder forsvinne.

 

1.

Selv om minnekortet er ferdig formatert når du kjøper det, er det likevel et godt råd å formatere dem med ditt eget kamera. Dette sikrer at kameraets filsystem og det på minnekortet stemmer over ens.

 

2.

I dag kan du nesten få så stort minnekort du måtte ønske deg. Det kan være fristende å kjøpe nettopp det slik at du slipper å skifte kort. Problemene oppstår når gigantkortet ditt får problemer. Da mistet du plutselig tusenvis av bilder. Dette er grunn god nok til å bruke flere moderate kort slik at risken spres litt utover og du mister ikke alt.

 

3.

Alle kamera viser gjerne hvor mange bilder du får plass til på kortet, nærmere bestemt hvor mange bilder du har igjen før kortet er fullt. Dette er bare et estimat og stemmer ikke alltid. Hvis du ender med å faktisk ta et bilde når kortet er fullt, risikerer du at du får problemer. Se gjerne på hvor mange bilder kameraet estimerer at du har igjen men slutt å fotografere når det gjenstår rundt fem bilder.

 

4.

Uansett hva mange måtte mene og uansett om du har Mac eller PC er det et godt råd å fjerne kortet fra maskinen ved å mate det ut for Mac og bruke sikker fjerning for Windows. Ikke bare røst kortet ut av maskinen. Det samme gjelder hvis du kobler hele kameraet med USB-kabel til maskinen. Mange mener at det er helt uproblematisk hvis du bruker Windows. Dette er feil uansett hva de og Microsoft måtte mene.

 

5.

Det er en god idé å ikke slette bildene fra minnekortet, men faktisk kopiere dem over til maskinen din og så formatere hele kortet. Dette er en bedre oppfriskning av kortet og sikrer at det ikke er noe gammelt rusk tilbake.

 

6.

Ikke la kortene ligge å strø i lommer eller vesker. Heller ikke i skrivebordsskuffer eller enda verre oppå skrivebordet. Kjøp deg et lite futteral eller noe annet du kan oppbevare kortene i. Det skal ikke særlig mye til før du risikerer lese/skrive problemer. 

 

7.

Selv om dette tipset virker som om det er beregnet for idioter så syndes det mot dette til stadighet. SLÅ AV KAMERAET FØR DU TAR UT MINNEKORTET. Hvis du fjerner det mens kameraet leser eller skriver risikerer du at filene ødelegges.

 

8.

Det finnes et hav av kortlesere på markedet. På samme måte som at du ikke bør kjøpe det billigste minnekortet på markedet gjelder det samme for kortlesere. Det er ikke nødvendig å kjøpe det dyreste, men ligg unna superbillig skrot.

 

9.

Ikke vent til batteriet er skåltomt. Hvis dette blir helt tomt og kameraet samtidig skriver til kortet kan kortet bli skadet.

 

10.

Selv om dere har få minnekort er det ikke noen god idé å bruke samme minnekort på flere kameraet. Hvis du har tatt bilder med ett kamera er det ingen god idé å stappe dette kortet inn i et annet kamera for å knipse videre. Det kan blir kompatibilitetsproblemer med filstruktur blant annet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen