10 reisetips for bærbare maskiner

En del av disse rådene kan kanskje virke litt dramatiske, men at de er nyttige og at de hjelper er det liten tvil om. Det forsvinner tusenvis av maskiner hvert år så det er verdt å ta forhÃ¥ndsregler forholdsregler. 

 

1.

Ikke bruke en PC-bag når du reiser. Dette er den rene reklame for at du faktisk reiser med en bærbar maskin. Bruk en nøytral bag eller liknende med god polstring.

 

2.

Det burde være unødvendig å nevne det, men for sikkerhets skyld. Aldri la passord eller andre tilgangsdata ligge å strø sammen med maskinen din. Uten disse får i det minste tyven det litt vanskelig.

 

3.

Alltid ha maskinen din sammen med deg. Ta den med den på flyet, toget eller andre transportmidler. Aldri sjekk inn maskinen din sammen med bagasje. Bruker du bil så sørg for at maskinen ikke kan sees hvis du parkerer og etterlater den i bilen.

 

4.

Hvis uhellet først er ute og maskinen din forsvinner må du i det minste ha sikret dataene dine. En av de beste måtene å gjøre dette på er å kryptere innholdet på maskinene. Dette kommer selvfølgelig i tillegg til alt annet som passord, fingeravtrykk etc.

 

5.

Når du går gjennom sikkerhetskontroller som f.eks. på flyplasser så hold øynene dine på maskinen din når den går gjennom kontrollen. Langt flere maskiner enn du tror forsvinner mens du og maskinen er på hver deres side av sikkerhetskontrollen.

 

6.

Ikke sett fra deg maskinen på gulvet. Det er nesten umulig å holde øye med den hele tiden. Skal du sette den fra deg så plasser den mellom beina, gjerne inntil et av dem slik at du kan kjenne at den er der.

 

7.

Kjøp deg en enkel ting som en vaier til Kensington-låsen som maskinen din sannsynligvis er utstyrt med. På denne måten kan du låte den fast hvis du forlater et rom eller et annet sted der det er naturlig at maskinen blir igjen. I tillegg finnes det programmer som kan installeres som vil rapportere hvor maskinen befinner seg hvis den blir stjålet.

 

8.

Hvis du behandler sensitive data så kjøp deg et skjermfilter som hindrer at noen kan se inn på skjermen over skulderen din, eller på annen måte se hva du skriver på maskinens skjerm. 

 

9.

Husk at å la maskinen ligge på hotellrommet alene er en svært dårlig idé. Det forsvinner ting fra hotellrom daglig. Bruk hotellsafen hvis du ikke kan ta maskinen med deg. Hvis du etterlater maskinen på rommet så heng ut «ikke forstyrr»-skiltet på døren. 

 

10.

Hvis uhellet er uten og den bærbare blir stjålet er det et par ting du kan gjøre. Skift passordet som du bruker på bedriftens nettverk og alle andre passord som er knyttet til bedriftens nett. Med tyveriet til politiet umiddelbart. Hvis du har data fra kunder på maskinen, meld fra til alle relevante personer i bedriftene det gjelder slik at de også kan ta de riktige forhåndsregler.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen