10 nyttige nettjenester
Teknofil

10 nyttige nettjenester

Når du er ute å reiser så er det ofte du gjerne skulle hatt tilgang til harddisken hjemme. Å kunne ha oversikt over kalender, dokumenter, mail og filer samme hvor du befinner deg i verden er fullt mulig. Her er noen programmer som hjelper deg på veien.

10 gode verktøy
Det er nettstedet readwriteweb.com som har satt opp denne oversikten over 10 nyttige kontor verktøy du kan finne online. Ved hjelp av deres liste skal du være godt sikret mot å ha glemt igjen noe hjemme neste gang du reiser.

Skriveprogram
Et skriveprogram er alltid essensielt for å kunne jobbe på kontoret. Her skal du både kunne formulere kontrakter, skrive ned søknader og kanskje fikse et brev du kan sende hjem. For å være sikker på at du har tilgang til alle dokumentene du lager kan tjenesten Google Dokumenter være nyttig å ha. Her kan du både skrive ut nye dokumenter, og laste opp andre for å kunne redigere de senere eller være sikker på at de er med på reisen. Programmet finnes i egen norsk versjon slik at det er lett forståelig, og retter opp dine grammatiske feil.  Programmet støtter også dokumenter skrevet i OpenOffice i tillegg til andre. Det er det ikke alle online skriveprogram som gjør.


Google Dokumenter og Regneark gir deg tilgang til dine dokumenter samme hvor du er.

Også tjenesten Thinkfree.com er et godt utviklet skriveprogram som fungerer online. For de som er vant med Microsoft Word er det lett å ta i bruk dette nettverktøyet for tekstredigering.

Regneark
Liksom du har behov for tilgang til et skriveprogram er det også nyttig å ha et program som lar deg sette opp regneark lett tilgjengelig. Begge tjenestene nevnt over gir deg muligheten til dette. Men skribentene hos readandwriteweb.com anbefaler heller tjenesten Zoho Sheet.

Dette skal være både en intuitiv og nyttig tjeneste som gir deg full kontroll over dine utregninger.


Zoho gir deg kontroll over regningene.

Presentasjonsprogram
Når du er ute på reise er det alltid nyttig med et presentasjonsprogram for hånden. Du vet aldri når programmet på reisen endres og du plutselig blir bedt om å holde foredrag om norsk fiskeeksport på sparket. Da er det alltid greit å kunne sette sammen en presentasjon du kan støtte deg på. Her er det hele tre tjenester som får hederlig omtale.

Spresent.com
er et fullt ut fungerende presentasjonsprogram som enkelt lar deg lage presentasjoner med bilder, lyd og video. Verktøyet er flashbasert. Hvis du vil kan du enkelt plassere presentasjonene herfra inn i din nettside om det skulle være ønskelig.


Spresent gir deg fiffige verktøy for presentasjon.

SlideRocket.com er også et ypperlig program for å skape presentasjoner. Det er ennå på prøvestadiet og du må derfor søke om å få teste. Utseendemessig er det uansett lite å utsette denne tjenesten for. Her har de skapt en desktoplignende verden inne i nettleseren. Presentasjonene herfra blir heller ikke de verste sies det. Via tjenesten kan du også holde presentasjoner på direkten via nett ovenfor andre brukere.

Zentation.com er egentlig ikke et presentasjonsprogram, men likevel et nyttig verktøy. Siden lar deg laste opp dine PowerPoint presentasjoner og kombinere disse med forklarende videoer. For alle professorer som jobber med fjernundervisning eller har trege studenter må dette være et ypperlig verktøy. På denne måten kan studentene se både i tekst, bilder og lyd det foreleseren forsøker å opplyse dem om.

Email
Du kommer sjelden langt nå til dags uten å ha kontroll over mailen din. Her er Google sin løsning Gmail ansett som den suverent beste. Ikke bare har du mye lagringsplass, men det er også enkelt å overføre mail fra andre adresser mens du er ute på reise. Dermed er du ikke avhengig av å koble deg opp til arbeidsplassens server for å mota viktig post.  Vel hjemme igjen kan du så skru av videresendingen.


Gmail er et meget godt mailprogram om du er på farten.

Ikke minst har du muligheten til å benytte deg av Google Apps som gir små bedrifter enkel løsning for å betjene all mail til selskapet.

Samarbeid med venner
Det er ikke bare mailsystem som det er greit å kunne samkjøre. Bilder, presentasjoner, dokumenter og andre filer skal ofte behandles av forskjellige personer til forskjellig tid. Det er da greit å ha et samkjørt system for hånden. Ennå bedre er det når systemet ligger alltid tilgjengelig på nett.

Basecamp gir deg nettopp denne muligheten. Her kan du enkelt samkjøre prosjekter, diskutere disse, hente inn filer og dele oppgaver. Perfekt når kollegaer, familie eller du selv er på farten. I følge Read/WriteWeb har denne tjenesten mange gode konkurrenter, men dette skal klart være den beste.


Basecamp lar deg enkelt samarbeide med venner og kollegaer.

Lagring av filer
Av og til er det greit å ha enkel tilgang på filer. Her finnes det mange gratis muligheter, men om du skal ha litt størrelse må du også betale. Men for komfortens skyld er det kanskje verdt det.

Fluxicom.com lar deg enkelt dele dine filer og har et godt visuelt design for å gi deg bedre oversikt. Her kan du søke i tekstene og bildene for å finne frem om du mister oversikt over dine filer.


Med Fluxicom kan du dele mediefiler enkelt med venner og bekjente.

Senduit.com er ikke en filserver hvor du kan laste opp mye. Men om du skal sende en enkelt fil på opp til 100MB så er det en grei og kjapp tjeneste. Legg opp filen, send linken til en venn og vips filen er fremme. Filen slettes etter en viss tid som du selv stiller inn.

RSS leser
For den som er glad i nyheter og de siste oppdateringene på sine favorittsider kan det etter hvert bli mye å holde styr på. Da er det greit å ha en side som organiserer for deg.

Google Leser er ypperlig til dette. Med et enkelt oppsett gir den deg god oversikt over oppdateringer på nettopp dine favorittsider helt gratis.


Google gir deg enkelt oversikten over dine favorittsider.

Kontaktoversikt
Å ha oversikt over sitt eget nettverk er alltid nyttig. Ikke minst er det greit å se hva du har sagt til hvem. Med Highrise kan du selv skape oversikt over dine venner, bekjente og kontakter. Du kan enkelt lage oversiktlige mapper hvis du for eksempel skal holde konferanse. Du kan da igjen dele inn i deltakere, vaktmester, organisatorer og matservering. Slik har du til enhver tid god oversikt.

Ting du MÅ få gjort
Det er ikke alltid like enkelt å få gjennomført alt man skal. Likevel forsøker nettet å gi deg en rekke tjenester som skal hjelpe deg med nettopp dette.

I følge Read/WriteWeb er den beste av disse tjenestene The Online CEO. Her kan du legge inn oversikt over alt du må få gjort. Ikke minst får du muligheten til enkelt sette opp hva som er viktigst og hva som kan vente ennå litt til. Hele tjenesten er utformet som et slags spill hvor du gir oppgavene poeng. De viktigste oppgavene har selvfølgelig størst verdi. Etter hvert som du utfører oppgavene mottar du poengene og scoren din øker. Du skal se at du neppe har vært såpass produktiv tidligere.


The Online CEO belønner deg når du er effektiv.

Er det noen programmer du mener har blitt oversett i denne listen, så ikke nøl med å tipse oss og andre lesere ved å bruke kommentarfeltet nedenfor.

Kilde: Read/WriteWeb.

Denne artikkelen er oppdatert og har vært publisert tidligere.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen