10 norske Iphone Apps

10 norske Iphone Apps

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Utvalget av programmer, såkalte Apps (applikasjoner) til Iphone er bredt og stadig økende. Det har likevel ikke gått spesielt kjapt for de norske utviklerne.
 
Smått om senn skjer det likevel litt også her i Norge. Nå har til og med norske spillutviklere begynt å få statsstøtte for å utvikle spill til Iphone.
At markedet for norske applikasjoner er på plass er det heller ingen tvil om, de norske applikasjonene har gjort det svært godt og topper listene over nordmenns favorittnedlastningslister.

Her er ti norske som absolutt er verdt å vite om:
 
 Yr.no (gratis)
Den offisielle Iphone-applikajsonen til NRK og Meteorologisk institutts værtjeneste. Her får du værvarsel fra 20 400 byer og tettsteder i Norge og utlandet med tidagersvarsel og meteogram.


 
Trafikanten (gratis)
Bruker du mye kollektivtransport, vil nok Trafikanten fort bli en favoritt. Her får du enkel infomasjon om rutetider i sanntid for buss, trikk og t-bane i Oslo og Akershus. Du kan søke alle stoppesteder og lagre dine sist brukte. Togtidene savnes imidlertid.

TV-guide (11 kroner)
15-åringen Knut Ørland fikk mye oppmerksomhet da han lanserte en norsk TV-guide til Iphone i fjor. Her får du rett og slett innhentet TV-programmet fra ulike kanaler, slik at du kan få skreddersydd ditt program for TV-kvelden.  Siden den gang har Ørland også lansert applikasjonen Regnr som kan fortelle deg hvor i landet registreringsnumre til bil hører til, og Nettradio som er en norsk radiospiller.
Veimeldinger (17 kroner)
Denne applikasjonen skal kunne hjelpe deg å unngå irritasjonsmomenter i trafikken. Her får du oversikt over alle trafikk- og veimeldinger for alle Europaveier, riksveier og fylkesveier i hele Norge.


 
Vodtube (17 kroner)
Vodtube er laget av samme selskap som har laget programmet Veimeldinger, nemlig Apps AS. Med Vodtube skal du endelig få se norsk TV på Iphone.
 
Sleepstream (6 kroner)
Har du problemer med å sove, hevder denne applikasjonen fra norske Explosive Apps å være løsningen. Ved hjelp av 35 avslappende naturlyder skal programmet hjelpe deg å slappe av, konsentrere deg bedre eller falle i søvn.
 
Lost in space (11 kroner)
Like før jul var det klart for det første norske Iphone-spillet. Her skal du hjelpe den norske astronauten Leif til å komme seg ut av solsystemet etter å ha krasjet med en meteor, og da gjelder det å hoppe fra den ene meteoren til den andre.

OPPDATERT: Vi har fått inn tips om at "Lost in space" ikke er det første norske mobilspillet til Iphone likevel. Edgar Vigdal har programmert til Iphone siden sommeren 2008, og hans første Iphone-spill "iShooting Gallery" (11 kroner) har vært tilgjengelig siden august 2008. 

Vigdal har tjent over 100 000 kroner på spillet til nå, og er i gang med sitt neste spill. Han forteller at han synes det er utrolig gøy å programmere for Iphone og at han har 8-9 Iphone-prosjekter han skal i gang med.


 
Taxi nå (29 kroner)
En av de nyeste norske Iphone-applikasjonene skal rett og slett hjelpe deg å få taxi på 1-2-3. Iphonen din kan ringe opp nærmeste taxiholdeplass ut i fra hvor du befinner deg, eller du kan få en liste over de nærmeste holdeplassene. Ved å ringe holdeplassene direkte skal du spare tid i forhold til å ringe taxisentralen.
 
NORflight (11 kroner)
Er du ofte ute for å hente folk på flyplassen, kan du nok ha mye glede av denne oversikten over avgang- og ankomsttider ved alle landets flyplasser. Søket foregår i sanntid, så du kan holde deg oppdatert på hva som skjer minutt for minutt. Forsinkelser er tydelig markert i rødt.

Gilde Kokebok (gratis)
Her er det mange gode oppskrifter med bilder, selv om det selvfølgelig oppfordres til et spesielt høyt forbruk av Gildes produkter. Alle oppskriftene lagres på telefonen, så du trenger ikke være på internett for å ha tilgang.
 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen