10 megapiksler fra HP

Photosmart E427
For å begynne med den enkleste modellen, Photosmart E427. Dette er en modell for nybegynnere og andre som vil ha noe enkelt og rimelig. E-serien til HP er for dette markedet.

Det er ikke så mange spesifikasjoner som har blitt gjort tilgjengelige for oss ennå, men kameraet har 6 megapiksler, og kun digital zoom. Her er det lagt vekt på at kontrollene skal være enkle, og at det skal være lett å dele bilder. Til forskjell fra tidligere modeller i samme prisklasse, er LCD-skjermen nå på 2 tommer, og oppløsningen er hele 6 megapiksler. E427 bruker vanlige AA-batterier.

Mange ville nok ønsket seg optisk zoom på et slikt kamera, men det koster en god del mer å lage et ok zoomobjektiv enn et fastobjektiv, så da måtte enten prisen blitt høyere, eller bildekvaliteten vesentlig lavere.

Kameraet er forventet på markedet i september, og har en veiledende pris på 999,- kroner.

Photosmart M627
Ett steg opp finner du M627, som har 7 megapiksler og 3x optisk zoom, i tillegg til en 2,5 tommers LCD-skjerm, som dessverre ikke har høyere oppløsning enn 115000 piksler.

Kameraet har fått et ganske stilig, avrundet design som vil tiltale mange. HP har også gitt kameraet en funksjon for å fjerne røde øyne fra bilder i etterbehandlingen i kameraet. Det har tidligere vært forbeholdt de dyrere modellene.

Med en veiledende pris på 1999,- kroner, gir denne modellen høy oppløsning, stor skjerm og interessante funksjoner til en rimelig pris.

I motsetning til de fleste andre produsenter, har HP valgt å beholde ISO 400 som høyeste ISO-verdi. Hva dette betyr i praksis vet vi ikke sikkert før vi har testet det, men det kan bety at de synes støynivået fra tilsvarende kameraer med høyere ISO-verdi er for høy, eller at de ikke ønsker å kjøre så kraftig støyfjerning, da det går utover detaljgjengivelsen. Men det kan naturligvis også bety at de har dårligere systemer for støyfjerning enn andre. Dette kan være en modig avgjørelse fra HP’s side, eller det kan være at de ligger teknologisk etter. Dette vet vi altså ikke noe om.

Kameraet er utført i metall, og er beregnet på de som vil ha mye for pengene, snarere enn det aller ypperste.

Photosmart R827
Neste modell på lista høres ut som oppfølgeren til den populære R817, men er ganske annerledes på en del områder. Det første vi legger merke til er at den har fått ”foldeobjektiv”, som i sin helhet ligger inni kameraet, også når kameraet er i bruk. Det gjør at du slipper utstikkende objektiv, og at objektivet er mye bedre beskyttet når kameraet ikke er i bruk. Til gjengjeld har disse objektivene tradisjonelt hatt lavere bildekvalitet. HP har teknikere som jobber med å forbedre dette, så inntil vi har testet det, kan vi ikke si sikkert hvordan resultatet blir. I likhet med de fleste andre objektiver av denne typen har du også bare 3x optisk zoom, som er mindre enn på R817. Vi har ikke fått noen opplysninger om lysstyrken på objektivet, men den har også tradisjonelt vært noe lavere på slike objektiver.

Bortsett fra dette, så gjenkjenner man umiddelbart designet fra R817. Det har etter hvert blitt et design som man gjenkjenner som HP, og det er en styrke natruligvis. Det er også funksjonelt, så vi ser ikke poenget med å gjøre store endringer på det. Oppløsningen er økt til 7 megapiksler.

Kameraet har fått funksjoner for å gjøre enkel redigering i kameaet, samt funksjon for fjerning av rørde øyne, og ”Adaptive lighting” som lyser opp mørke områder i kontrastfylte motiver slik forgjengeren også hadde.

Også R827 har 400 som høyeste ISO-verdi. Men i tillegg har den HP steady shot, som er en digital bildestabilisator. Hvordan den fungerer, vet vi ikke, og må komme tilbake med mer informasjon om det senere.

Veiledende pris er 2499,- kroner, og kameraet vil bli tilgjengelig i september.

Photosmart R967
Helt øverst troner Photosmart R967. Med 10 megapiksler og 3 tommers LCD-skjerm er dette er et kamera med spesifikasjoner som burde selge godt. Vi har sett en del kameraer med så stor skjerm tidligere, men bare Casio har lansert et med like høy oppløsning. Mange av kameraene med så stor skjerm har ofret ergonomi for å få det til. Ut fra bildene, ser det ut som HP har klart dette ganske bra. Kameraet ser ut til å ha omtrent de samme kontrollene som lillebror R827.

Poenget med 10 megapiksler er vi litt mer skeptiske til, da det vanskelig kan føre til mye annet enn ekstra bildestøy. Pikslene blir liggende så tett, at det krever enormt av optikken for å kunne yte oppløsningen rettferdighet. Derfor er vi redde for at dette bare er et salgstriks, men en test må selvfølgelig til før vi uttaler oss alt for skråsikkert.

Ellers har kameraet alt det R827 har, bortsett fra foldeobjektiv. Det kommer i en versjon uten docking, og en versjon med. Dockingen gjør deg i stand til å lade batteriet og overføre bilder til PC-en, ved bare å sette kameraet oppi. Ikke noe surr med ledninger.

Veiledende pris uten docking er 2999,-, og med docking 3499,-. Begge utgavene vil bli tilgjengelige i september.

De offisielle spesifikasjonene foreligger ikke fra HP ennå, så vi venter med å legge kameraene inn i produktguiden til de kommer. Det vil ta ca en uke.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen