10 megapiksler fra Casio

Dermed er det vel liten tvil om at megapikselkrigen fortsattt ikke er over. EX-Z1000 er det siste skuddet på stammen fra japanerne. Et spørsmål som selvsagt treffer oss når vi snakker så store oppløsninger i et så lite kamera er hvordan kvaliteten på bildene blir. Av erfaring vet vi at det blir trangt på bildebrikken og det har ofte for vane å påvirke sluttresultatet.

Det skal nevnes at nylanseringen, som plasserer seg som toppmoddelen i Exilim Zoom serien, har mer å selge på enn stor oppløsning. LCD-skjermen på baksiden er i bredskjermformat og skal ha en lysstyrke på 1200cd/m2, noe som skal sørge for at det blir en fornøyelse å bruke skjermen utendørs i sterkt lys. Skjermen kan vise 230'400 piksler. Ikke bare skjermen er i bredskjermformat. Kameraet tilbyr i tillegg til 4:3-format på bildene også 3:2 og 16:9.

Kameraet lagrer de store bildene på SD eller MMC-kort. De største SD-kortene i butikkene per dags dato ligger på 4GB ifølge vår produktguide. Blenderen kan justeres fra F2.8 til 5.6. Lukkerhastighetene kan du stille til fire sekunder og ned til 1/2000 sekund. ISO-verdier fra 50 til 400 og en spesialmodus med ISO 3200 for de som vil ha et bilde med masse støy i.

Kameraet har 3x optisk zoom og en artig funksjon skal visstnok la deg se på både full tele og største vidvinkel samtidig og på den måten sammenligne. Da kan du også ta begge bildene samtidig. For å sitere pressemeldingen:
"The revolutionary Zoom Continuous Shutter mode allows the user to compare a wide angle and a telephoto shot in the same display and to take both shots simultaneously with only one press of the shutter button."
Dette gjøres ved hjelp av digital zoom, der kameaet forstørrer en del av bildet, for å vise hvordan det blir med full tele. Kanskje ikke egentlig så revolusjonerende, men med tanke på ti megapikslers oppløsning på bildebrikken som måler 1/1.8 tommer har man jo litt å gå på.

Til slutt skal vi nevne at kameraet kommer med elektronisk bildestabilisator, samt mulighet for stemmeopptak og videoopptak i VGA-oppløsning. Fokuseringen skal visstnok være utstyrt med en ny teknologi som gjør at fokusering går fortere og skal være mer presis. Vil du gå nærme på et motiv slår den automatiske makrofunksjonen inn og sørger for gode ultranære bilder. Kameraet blir tilgjengelig i begynnelsen av juni, og får en veiledende pris på under 4000 kroner.

Kilde: Casio

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen