10 gode Windows-gadgets

Gadgets, det vil si miniprogrammer du kan spre rundt på datamaskinens skrivebord, kom til Windows-verdenen med Vista, og er nok kjent for de fleste brukere av dette operativsystemet. Men for den som går til Windows 7 er ikke disse småprogrammenes eksistens like åpenbar. I motsetning til Vista kommer nemlig ikke 7-eren med aktive gadgets på skrivebordet når operativsystemet startes for første gang.

Men det betyr altså ikke at dette er fjernet på Windows 7. Du får dem enkelt fram ved å høyreklikke på skrivebordet og velge Miniprogrammer fra menyen. Deretter er det bare å ta tak med muspekeren og trekke de gadgetene du vil ha ut på skrivebordet.

Men når det gjelder utvalget av ferdiginstallerte gadgets er utvalget begrenset. Heldigvis går det fint an å laste ned flere, og her har vi listet opp ti av de bedre (klikk navnet for å lese mer og/eller laste ned):

MultiSearchIt
Dette er en liten gadget som gir deg mulighet til å søke uten å måtte åpne nettleseren og finne riktig søkemotor. Gir deg kjapt tilgang på det meste - fra Google og Bing til Wikipedia og YouTube.

Språkoversetter
Ord og setninger fra og til 43 språk.Toggle Hidden Files
Lei av å rote rundt i Utforsker-innstillingene? Med ett eneste trykk fikser du det slik at du kan se skjulte filer og mapper, samt beskyttede operativsystemfiler og filetternavn for kjente filtyper.

iPhone Battery
For deg som vil ha større batteriindikator på din bærbare. Du kan forresten bytte utseende på den dersom du ikke digger Apple.

NRK Nettradio
Når du trenger et avbrekk fra Spotify og MP3-samlingen. Her er alle NRKs kanaler samlet på ett brett. (P4 har forresten sin egen.)Wireless Network Meter
Denne saken gir deg litt mer kontroll på nettverket. Wireless Network Meter viser SSID og IP-adresse, signalstyrke, samt opp- og nedlastingshastighet. For dere smartinger som bruker kablet nett finnes det en egen versjon.

Xirrus Wi-Fi Monitor
En nifty "radar" som gir deg detaljert oversikt over nettverk innen rekkevidde.

All CPU Meter
Hva prosessoren din og alle kjernene dens driver med? All CPU Meter har svaret.Notebook Info
En ganske omfattende gadget myntet på deg med bærbar PC. Dette miniprogrammet er på en måte flere-gadgets-i-en-pakke og viser blant annet klokke, oppetid, nettverksstatus, batteri, CPU- og RAM-bruk med mer.

Valuta
Denne ER blant de forhåndsinnstallerte gadgetene, så du trenger ingen lenke her. Men den er verd en påminnelse for alle dere (og meg selv) som til stadighet leter etter valutakalkulatorer på nettet.

Husk forresten at du finner mange flere miniprogrammer i galleriet.


Har 
du noen favorittgadgets? Fortell gjerne oss og andre i diskusjonstråden.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen