10 gode programmer til Firefox
Teknofil

10 gode programmer til Firefox

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Det har etter hvert kommet på plass mange gode applikasjoner du kan legge til i Firefox. Her er ti utvidelser du bør vurdere å legge til.

Ordliste
Denne applikasjonen bør du legge til med det samme du har lastet ned Firefox. Med en slik applikasjon kan du sjekke mailene dine for skrivefeil og passe på at det ikke går i surr når du kommenterer på diverse forumer. Veldig nyttig om du skriver viktige søknader eller dokumenter og ikke minst slipper du mye tyn på nettforumer på grunn av skrivefeil. Livet blir rett og slett enklere med denne applikasjonen.

Her finner du ordliste for norsk bokmål til Firefox. Samtidig bør du vurdere å legge inn andre ordlister som for eksempel tysk, nynorsk, spansk og fransk. Utvalget Firefox kan by på er mildt sagt stort.

Oppdag nettet
Stumble Upon er applikasjonen for deg som liker å rote rundt på nettet. Via denne applikasjonen kan du legge inn dine preferanser, som for eksempel humor, mat, underholdning og nyheter. Ved å benytte applikasjonen vil du så bli sendt til en nettside andre med sammenfallende interesser har anbefalt. En fantastisk måte å gjennoppdage gleden ved nettet på.


Her kan du laste ned Stumble Upon.

Applikasjonen for deg som liker å dele
Shareaholic er en perfekt applikasjon for deg som liker å benytte deg av det sosiale nettet. Ved hjelp av applikasjonen kan du enkelt dele for eksempel nettfunn via alle dine sosiale nettverk på nett, og du slipper å være avhenging av at nettstedet du besøker selv har lagt inn funksjon for dette. Du kan samtidig kjapt se hvor populær nettsiden du er innom er blant andre nettbrukere. Tjenesten viser deg både hvor mange ganger nettsiden har blitt favorisert på nettsiden Digg og del.icio.us.

Her kan du laste ned Shareaholic.

For den filmglade
Det er et velkjent fenomen blant mange å komme over videoer på nett som du gjerne skulle ha lagret på din egen maskin. Applikasjonen Video Downloadhelper hjelper deg med nettopp dette. Når du kommer inn på en side med video som kan lastes ned vil du ved enkle tastetrykk kunne lagre videoen på din maskin. Tjenesten kan også benyttes for å laste ned bilder og lyd fra nettet.


Her kan du laste ned Video Downloadhelper
.

Se hva vennene dine mener
Glue er en applikasjon som går inn under den sosiale kategorien. Tjenesten fungerer slik at når du besøker nettsider som IMDB for å se på en film eller vurderer å kjøpe et produkt via en nettbutikk, så kan du se andre venner som har vært inne på samme siden. Vennene dine kan også legge igjen kommentarer som kan være nyttig for deg. Via tjenesten kan du også se ukjentes kommentarer og nettbesøk, kanskje du finner noen med samme interesser som deg som kan legges til som varig venn etter hvert.

Her kan du laste ned Glue.

Skjul dine nettbesøk
Stadig flere av nettleserne kommer med innebygd anonym surfing. Om du vil være helt trygg mot overvåkning bør du derimot heller satse på å legge inn applikasjonen Torbutton til din Firefox-nettleser. Når du skrur på denne så vil maskinen din ta turen innom andre i Tor-nettverket og på denne måten skjule din PC i et virrvarr av IP-adresser som gjør det umulig å se hvor du faktisk har vært på nett.

Her kan du laste ned Torbutton.

Få mer ut av bildene
Applikasjonen Cooliris er løsningen om du ønsker en heftigere bildeopplevelse. Programmet lar deg se bilder fra Flickr, Google bildesøk, Facebook og andre sider på en helt ny måte. Bildene kan du se i et 3D-format og du kan zoome inn og ut av bildene. Ikke veldig nyttig nødvendigvis, men ganske kult.

Her kan du laste ned Cooliris.


Få prøvesmak fra Google
Applikasjonen Google Preview er perfekt om du bruker Google mye for å finne informasjon. Applikasjonen gir deg et lite bilde i dine søkeresultater hos Google som vise hva som skjuler seg bak lenken som kommer opp.

Her kan du laste ned Google Preview.

Hold orden på bokmerkene
Om du er glad i bokmerkene dine så er Foxmark tjenesten du trenger. Med denne applikasjonen kan du hente bokmerkene du har på hjemmemaskinen enkelt over til jobbmaskinen din. På denne måten slipper du å måtte søke opp siden på nytt eller vente til du kommer hjem igjen.

Her kan du laste ned Foxmark.


Glem dine gamle passord
Sxipper er en utrolig nyttig tjeneste, samtidig ekstremt farlig. Tjenesten hjelper deg nemlig å huske dine gamle passord og kan enkelt fylle ut skjemaer på nett med navn, adresse og annet. På denne måten kan du få en langt enklere hverdag på nett. Samtidig vil de være fullstendig krise om uvedkomne får tilgang til maskinen med dette programmet aktivert. Det er kanskje derfor best å ikke legge inn passord for dine viktigste områder på nett.

Her kan du laste ned Sxipper.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen