10 enkle tips som gjør iTunes bedre

1.

Gi en vurdering til sangene i biblioteket. iTunes lar deg gi låtene en vurdering fra 1 - 5, og bruker du denne muligheten er det lett å sortere låtene etter hva du liker best.

 

2.

I iTunes har du muligheten til å legge til kommentarer til hver enkelt låt. Hvis du benytter deg av denne muligheten er det langt enklere å søke seg frem til nettopp det du vil høre eller å lage en spesiell spilleliste. Klikk på sangen det gjelder og trykk CMD + i.

 

3.

Hvis du bruker tipsene i punkt 1 og 2 er du nå klar til å sette sammen en smart spilleliste. Hvis du holder ned tilvalgs-tasten vil du legge merke til at + tegnet nederst til venstre blir omgjort til et tannhjul. Trykker du på denne kan du nå sette kriteriene for en spilleliste slik du selv ønsker at den skal se ut. 

 

4.

Før eller senere ender du alltid opp med duplikater av sanger. Av og til er det vettugt hvis samme sang hører hjemme på et album og du vil holde albumet komplett. Hvis du vil se hvilke duplikater du har, går du til Arkiv-menyen og velger Vis duplikater. Deretter kan du slette de du ikke vil ha duplikater av.

 

5.

Hvis du er av de heldige som har satt opp din iTunes med et amerikansk kredittkort, kan du leie både video og tv-programmer. Det du også kan gjøre er å importere de filmene du selv har på DVD til iTunes. Dette er slett ikke vanskelig. Har du i tillegg Apple TV eller en iPod eller iPhone, kan du også overføre til disse.

 

6.

Det er ofte jeg tenker på å kjøpe en låt eller et album. Det er ikke alltid det passer å kjøpe det i det øyeblikket jeg kommer på det. Problemet er at jeg er såpass glemsk at noen timer etterpå har jeg glemt hele greia. Da er det enkelt å bruke «My Wish List». Denne finner du på høyre siden av iTunes sin hovedside. Bruk den til å fylle på med det du planlegger å kjøpe, så glemmer du det ikke. Bare klikk på pilen som peker nedover på «Buy»-knappen.

 

7.

De kolonnene du ser i iTunes som inneholder informasjon om hver låt er bare en liten del av det utvalget du faktisk har. Du kan legge til en hel myriade av kolonner med forskjellig informasjon. Bare gå opp i Vis-menyen på toppen og velg Visningsvalg, så kan du ta for deg.

 

8.

Hvis du importerte CD-er fra ditt eget utvalg er det ofte det finnes lite informasjon. Det er godt mulig du får med informasjon om sanger og album, men albumbildet mangler. Dette skjer ofte med norske litt eldre album, men det kan også skje med album fra andre land. Du kan da gå til Avansert-menyen og velge Hent Albumbilde. Skulle ikke heller dette virke, hent opp en nettleser og gå til Platekompaniet.no eller Amazon.com. Søk opp albumet der. Merk av alle sangene som tilhører albumet i iTunes og dra deretter bildet av albumet over fra nettleseren til den store firkanten nede til venstre. 

 

9.

iTunes er et ganske enormt vindu og inneholder en masse informasjon som du egentlig ikke trenger å ha tilgjengelig hele tiden. Det du kanskje vil ha på skjermen er kun et lite vindu med informasjon om hva som spilles og noen enkle kontroll-knapper. Får å velge mini-spilleren går du til Vis-menyen øverst i skjermbildet og velger Bytt til minispiller. Ikke noe problem.

 

10.

Dette er et kanskje et litt unødvendig tips, men likevel. Har du en iPhone eller en iPod touch kan du nå organisere alle applikasjonene du har på enheten direkte i iTunes. Når enheten er koblet til velger du enheten og deretter Programmer fra menyen i iTunes. Da får du opp en full oversikt over alle programmer som er tilgjengelige og som du har lastet ned. Kryss av for dem du vil skal være med på enheten og utelat andre, det er helt opp til deg. Du kan også organisere på hvilken side i enheten de skal ligge fra samme sted.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen