10 dingser til studiestart

"Høst, høsten, høsten er her", og da vil kanskje du eller noen du kjenner ta fatt på et nytt skoleår. Studenter anno 2010 har heldigvis en lang liste "dingser" som kan gjøre studietiden enklere, morsommere, og mer praktisk.

Vi har samlet sammen noen kule dingser som vil få selv den knusktørreste foreleseren til å rette litt ekstra på tupéen og dine medstudenter til å måpe.

Ny mobil

Det aller viktigste for mange studenter er kanskje å ha en mobil som både er funksjonell og kul, og som viktigst av alt ikke ble kjøpt på tilbud for fire og et halvt år siden. Her er noen av de tøffeste nye modellene på markedet akkurat nå:Samsung Galaxy S i9000

Flaggskipet til Samsung er en av de desidert beste mobilene som kjører Googles operativsystem Android. Skjermen er på hele 4 tommer og er av typen Super-AMOLED - det gir en meget god fargegjengivelse. Mobilkameraet tar bilder i 5 megapikslers oppløsning. Merk at selve mobilen er ganske stor i størrelse.

Les test av Samsung Galaxy S i9000

Beste pris på Samsung Galaxy i9000Apple iPhone 4

Apples nye mobiltelefon har fått navnet iPhone 4, og de få eksemplarene som var tilgjengelig ved salgsstart ble revet bort. Mediehysteriet i år har i stor grad handlet om antenneproblemer på nye iPhone 4, og det har kanskje overskygget det at denne modellen byr på vesentlige forbedringer fra fjorårets iPhone 3GS. Først og fremst har mobilskjermen på 3,5 tommer en oppløsning på hele 640 x 960 piksler, men du får også et bedre kamera og ikke minst tilgang til en rekke applikasjoner i Apple App Store.

Les test av iPhone 4

Beste pris på iPhone 4 (uten abonnement)

HTC Desire
Denne telefonen har blitt umåtelig populær i Norge og nå får du også den nyeste utgaven av operativsystemet Android (versjon 2.2 Froyo) på HTC Desire. AMOLED-skjermen er på 3,7 tommer, og er dermed nokså stor. Med mobilkameraet kan du ta bilder med 5-megapikslers oppøsning.

Les test av HTC Desire

Beste pris på HTC Desire

Sony Ericsson X10 Mini (Pro)
Mens trenden de siste to årene har vært å lage mobiler med gigantiske skjermer, har Sony Ericsson i år kommet med en mini-mobil som langt lettere får plass i lommen. Når X10 Mini Pro - som tastaturutgaven heter - dekker de aller fleste moderne behov til en mobiltelefon, og selges til en overkommelig pris, kan den absolutt anbefales. Skjermen er kun 2,2 tommer stor.

Les test av Sony Ericsson X10 Mini og Mini Pro

Beste pris på Sony Ericsson X10 Mini

Beste pris på Sony Ericsson X10 Mini Pro

 Les flere mobiltester på Mobilen.no

 

MP3- og mediespillere

 Musikk er viktig, spesielt for å gjøre dødtiden på bussen og innimellom skoletimene litt behageligere.

Cowon S9
Hvis du studerer i hovedstaden har du - som alle andre Oslo-borgere - for øyeblikket gratis tilgang til MiniTV. Men da trenger du en mediespiller med DMB-støtte. Den beste vi har testet heter Cowon S9 og kan også anbefales som MP3- og videospiller.

Les test av mediespilleren Cowon S9

Beste pris på Cowon S9

Apple iPod Touch
Neste versjon av Apples MP3-spiller iPod Touch blir etter alt å dømme lansert i neste måned. En av nyhetene er støtte for Facetime, en videosamtalefunksjon som også er tilgjengelig på nye iPhone 4. Hvis du ikke vil vente på den nye versjonen, kan du slå deg til ro med at tidligere modeller også fungerer utmerket.

Beste pris på iPod Touch 64 GB

Beste pris på iPod Touch 32 GB

Beste pris på iPod Touch 8 GB

Creative Zen X-fi 2 8 GB Touch
I likhet med iPod Touch har Creative Zen X-fi 2 en berøringsskjerm, noe som gjør det enkelt å navigere seg gjennom alle MP3-filene du har lagt inn. 8 GB-utgaven er relativt billig, og fordelen her er at spilleren støtter micro-SD-kort slik at du kan utvide lagringsplassen ved behov. Finnes også i 16, 32 og 64 GB-versjon også.

Beste pris på Creative Zen X-fi 8 GB

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen