Nidaros Roller Derby samler inn brukte mobiltelefoner på rulleskøyter i Trondheim. På bildet: Esben Jakobsen, Ragna Råkk, Maria Bitnes og Gunn Brovold fra Nidaros Roller Derby

10 000 brukte mobiltelefoner samlet inn

Idrettslag over hele landet deltar i Telenors store innsamlingsaksjon.

Fakta om Telenors returordning for brukte mobiler, brukt mobil nye muligheter:

 • Syv av ti nordmenn har en eller flere gamle mobiltelefoner liggende i hjemmet, viser en undersøkelse Norstat har gjort for Telenor. Halvparten av oss har to eller flere brukte mobiler i hjemmet.
 • Telenor har siden 2009 jobbet med returordning for brukte mobiler, og har i tillegg til samarbeidet med Norges Idrettsforbund returbokser hos Telenor-forhandlerne Telehuset, Telekiosken, Nordialog og MobilData. Man kan også bestille returkonvolutter på telenor.no/gjenbruk.
 • De brukte mobiltelefonene som samles inn blir registrert og talt opp hos Alternativ Data i Oslo før de sendes til Telenors internasjonale returpartner Regenersis i Storbritannia. Selskapet er miljøsertifisert og har strenge rutiner for sikkerhet og håndtering av miljøfarlig avfall.
 • Avtalen med Regenersis gjelder for alle Telenors selskaper. I dag har Telenor mobilreturordninger i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Ungarn, Montenegro, Serbia, Malaysia og Thailand. Så langt er det samlet inn 265 000 brukte mobiler i Telenorkonsernet.
 • De brukte mobiltelefonene blir enten resirkulert, eller restaurert og videresolgt i velfungerende bruktmarkeder i Asia.
 • Alt overskudd fra programmet tilbakeføres til idretten og til veldedige formål med en klar grønn profil.


 • 500 idrettslag i hele landet begynte i forbindelse med verdens miljødag den 5. juni å samle inn gamle mobiltelefoner i samarbeid med Telenor. Til nå skal 10 541 mobiltelefoner være samlet inn via dugnadsarbeid og Telenors returordning i butikk.

  Samarbeider om miljøet

  - Vi er fornøyd med den første måneden, men vi er også svært spent på fortsettelsen. Så langt er det 12 klubber som har sendt inn poser fylt til randen av brukte mobiltelefoner, og flere skal være på vei, sier Torild Uribarri, direktør for samfunnsansvar og kommunikasjon i Telenor.

  Denne innsamlingsaksjonen har fått navnet "brukt mobil nye muligheter" hvor Telenor og Norges Idrettsforbund har inngått et samarbeid for å samle inn brukte mobiltelefoner. Dette innebærer at idrettslagene går dør til dør og samler inn gamle og brukte mobiltelefoner, og for hver telefon de samler inn får idrettslaget 35 kroner.

  Har tjent 30 000

  Blant de som har gjort det skarpest på innsamlingsaksjonen så langt er Førde Idrettslag som har samlet inn hele 876 mobiltelefoner. Dette gjør at de har tjent over 30 000 kroner så langt.

  - Nå har vi støvsugd mesteparten av Førde, sier en fornøyd Jo Inge Gåsvær, leder for Førde IL Fotball.

  Han forklarer at de har fått reklamert for aksjonen i lokalavisen og brukt sine samarbeidspartnere for å få samlet inn flest mulig telefoner. Pengene de tjener skal å gi utøverne et sportslig tilbud.

  Mye å hente

  I fjor ble det solgt cirka 2,4 millioner mobiltelefoner i Norge. I samme periode ble bare 35 000 gamle mobiler levert inn til resirkulering, ifølge et anslag fra Elretur.

  - Det er en viktig del av Telenors samfunnsansvar å bidra aktivt til økt resirkulering av brukte mobiltelefoner, og det er svært viktig for miljøet at disse mobilene resirkuleres. Over 90 prosent av mobilens deler kan brukes på nytt, og våre gamle mobiler kan gi tilgang til kommunikasjonstjenester i andre markeder. Vi er imponert over idrettslagenes dugnadsånd og oppfordrer dem til å stå på, slik at vi både får et løft for miljøet og mer støtte til idretten, sier Uribarri i Telenor.

  Bruker rulleskøyter og flyveblader

  Klubben Nidaros Roller Derby tar kreative metoder i bruk i sin jakt på gamle mobiltelefoner. De har blant annet trykket opp 1300 flyveblader som de har gått rundt og delt ut på rulleskøyter.

  - Vi har virkelig satset på denne kampanjen, sier Maria Bitnes som nettopp har sendt inn de første hundre mobiltelefonene. Klubben har arrangert vaffelsalg og holder et loppemarked senere i sommer i forbindelse med aksjonen.

  Bitnes forklarer at pengene skal gå til et treningsopphold i London med mange internasjonale utøvere.

  (Kilde: pressemelding)

  Norges beste mobilabonnement

  Juni 2017

  Kåret av Tek-redaksjonen

  Jeg bruker lite data:

  Ice Mobil 1 GB


  Jeg bruker middels mye data:

  Telio Go 5 GB


  Jeg bruker mye data:

  Komplett Maxiflex 12 GB


  Jeg er superbruker:

  Komplett Megaflex 30 GB


  Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

  Forsiden akkurat nå

  Til toppen