100 millioner iPod

Suksessen har vært enorm, og iPod er blitt tidenes raskest selgende musikkspiller. Siden starten i 2001 har selskapet lansert mer enn 10 ulike modeller, og lagt til funksjonalitet for blant annet video og bilder.

I følge Apple har de solgt mer enn 2,5 milliarder låter gjennom musikkbutikken iTunes. I tillegg er det solgt 50 millioner TV-show og mer enn 1,3 millioner videofilmer. IPod har i dag overtatt den rollen Walkman tidligere hadde som selve symbolet på bærbare musikkspillere med hodetelefoner. Sony lanserte den bærbare kassettspilleren med hodetelefoner i 1979. 

Alle aldersgrupper
iPod ble først populær som en musikkspiller for urban ungdom, men brukes i dag av musikkinteresserte i alle aldre. En amerikansk undersøkelse gjennomført blant personer som er 99 år eller eldre viste at hele fire prosent i denne aldersgruppen hadde hørt på musikk fra en iPod, skriver Sydney Morning Herald.

Ettersom iPod er et globalt fenomen har enkelte banker også begynt å bruke prisen på iPod Nano som en målestokk for temperaturen i ulike markeder – tilsvarende BigMac-indeksen som ble lansert av bladet the Economist for 20 år siden.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen