100 GB Blu-ray fra TDK

På en TDK expo i Tokyo denne uken lanserte TDK en ny Blu-ray-plate med en kapasitet på hele 100 GB. I tillegg til den høye datakapasiteten har platen en skriveytelse på hele 72 Mbps, noe som er dobbelt så mye som de 36 Mbps som dagens standard opererer med. Den økte ytelsen kommer av at TDK har brukt en kraftigere laser, samt at de har gjort mindre justeringer på materialet i opptakslaget.

Eldre Blu-ray-plater tilbyr allerede så høy ytelse at de kan ta opp HDTV-sendinger, så det er ikke først og fremst her ytelsessøkningen trengs. Det de nye Blu-ray-platene er perfekte til, er sikkerhetskopiering. Når man skal sikkerhetskopiere store mengder med data, er det selvfølgelig en meget stor fordel at skriveytelsen er fordoblet.

For å oppnå den høye datakapasiteten har TDK lagt på to nye lag, slik at platen tilsammen har fire lag. Dermed har disken en kapasitet på opptil 100 GB, ettersom hvert lag tar 25 GB.

Produsentene av Blu-ray og HD-DVD har lenge knivet om å tilby det mest attraktive formatet, men nå kan det se ut til at Blu-ray har fått et forsprang. Toshiba annonserte nemlig nylig at de hadde utviklet en trelags HD-DVD med en kapasitet på 45 GB, som er den HD-DVD-en med høyest kapasitet per dags dato.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen