1000 Mbits bredbånd i Drammen
Teknofil

1000 Mbits bredbånd i Drammen

Sitter du og trommer med fingrene når du laster ned filer? Det blir det slutt på hvis du tegner abonnement på Altibox fiberbredbånds-TV fra EB i Drammen. EB jakter nemlig nå på pilotkunder til sitt nye gigabredbånd med 1 Gbits kapasitet. Det går like raskt enten data hentes eller sendes. 1 gigabit tilsvarer 1.000 megabit i sekundet. Det er  Norges raskeste Internett.

Andre steder i landet vil Altibox-kunder snart få 100/100 Mbits bredbånd hvis de vil. 1/1 Gbps er forbeholdt de få som har råd til det.

Hvor raskt bredbånd har du? Mål hastigheten på bredbåndet ditt på Teknofils speedometer.

250 MB på 3 sekunder
Med gigabredbånd tar det bare 3 sekunder å laste ned 250 MB, i følge EBs teoretiske beregninger. Med 2 Mbits tar det nærmere 20 minutter. - Selv om Internett har mange flaskehalser går det selvfølgelig også mye raskere å surfe på nettet, sier markedssjef Jon Birger Ellingsen (på bildet) i EB til Teknofil.

Altibox i Drammen og Kongsberg
Energiselskapet EB i Drammen er et av landets største regionale kraftselskap. I tillegg til å levere strøm, tilbyr de også Altibox bredbånds-TV, telefon og Internett via sine fiberkabler i Drammen, Nedre Eiker og Kongsberg.

- Over 10.000 abonnenter i eneboliger, borettslag og bedrifter har hittil tegnet kontrakt med oss, forteller Ellingsen. På landsbasis har Altibox over 150.000 abonnenter.

Fiberkablene formidler både TV, telefon og Norges raskeste bredbånd til Altibox-abonnenter i Buskerud.

10, 25, 50 - og snart 100 Mbits
For mange er muligheten til raskt bredbånd en viktig årsak til å velge Altibox. En pakkeløsning med TV, telefon og 10/3 Mbits bredbånd koster 818 kroner i måneden. Med 25/5 Mbits eller 50/25 Mbits bredbånd øker prisen til 1.068 eller 1.819 kroner per måned for hele pakken.

Med det aller første vil EB og andre Altibox-selskaper lansere 100/100  Mbits bredbånd en rekke steder i landet. Prisen er foreløpig ukjent.

- Følelsen er uslåelig
Med 1/1 Gbits bredbånd og slagordet "Du må ikke ha det, men følelsen er uslåelig", går EB lenger enn alle konkurrentene: - Vårt fibernett har utrolig høy ytelse, og vi vil vise at vi kan levere ekstreme bredbåndshastigheter. Privatmarkedet er kanskje ikke modent ennå, men vi står parat når behovet oppstår, sier Ellingsen.

EBs nettsider kan du lese mer om Norges raske internett.

Bytter bare boksen
Fiberkabelen i boliger med Altibox-abonnement er knyttet til en "hjemmesentral" og innvendige nettverkskabler. - Vi skifter ut sentralen med en kraftigere. Deretter kan abonnentene straks begynne å bruke gigakapasiteten, forteller Jon Birger Ellingsen til Teknofil.
- Og hva vil herligheten koste?
- Det er ikke klart før om noen dager, sier han.

Hvor raskt bredbånd har du? Mål hastigheten på bredbåndet ditt på Teknofils speedometer.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen