GUIDE: 10 tips for bedre vinterbilder 10 tips for bedre vinterbilder

Guide 10 tips for bedre vinterbilder

(Bilde: Fredrik Knoph, All Rights Reserved)

10 tips for bedre vinterbilder

Hva du må huske på når du tar med kamera ut om vinteren.

6: Få med deg detaljene

Det er ikke bare de snødekte landskapene som er verdt å fotografere om vinteren - det er mange fine detaljer du kan finne om du ser godt etter. Har du et makroobjektiv er mulighetene mange, men et godt øye er tross alt viktigere enn godt utstyr. Se etter snøkrystaller eller istapper, og tenk over bakgrunnen før du tar bildet.

7: Bruk av polariseringsfilter

Et av de mest populære filtrene som brukes til fotografering er polariseringsfilteret, og spesielt til landskapsbilder er det mye brukt. Fordelene med å bruke dette er at du får redusert refleksjoner fra snøen, og du får en himmel som er mer blå og hvor skyene står i sterkere kontrast. Om du bruker et slikt filter er det viktig at du ser gjennom okularet på kameraet (eller på skjermen) og roterer filteret til du får den effekten du ønsker. Om du lar effekten bli veldig sterk så kan det se kunstig ut, men brukt med måte kan det gjøre bildet ditt litt bedre.

8: Hold batteriene varme

Kulde og batteri er ikke den beste kombinasjonen. Har du kameraet ute når det er kaldt vil du fort oppdage at batteriet varer mye kortere tid enn vanlig. Det er derfor lurt å ta med et ekstra batteri, og oppbevar dette i en lomme tett på kroppen så det holder seg varmt.

9: Hold deg selv varm

Det er viktig å passe på utstyret, men husk på deg selv også! Tar du på varme klær, og tar med noe varm drikke på en termos, så blir turen mye kjekkere, og sannsynligheten for at du kommer hjem med bedre bilder øker.

10: Før du skal gå inn igjen: Pakk inn utstyret!

De som bruker briller har sikkert oppdaget at disse begynner å dugge når man har vært ute i kaldt vær og kommer inn hvor det er godt og varmt. Det samme vil skje med kameraet ditt, og det kan også dugge på innsiden. Denne fuktigheten er selvsagt ikke bra for kameraet, men det er et enkelt triks du kan bruke for å unngå problemet. Mens du ennå er ute så putter du kameraet i en plastpose og snurper denne godt igjen. Så tar du kameraet (i plastposen) med inn og lar det nå romtemperatur før du åpner posen. Dette er en billig måte å unngå en dyr reparasjon!

Som du skjønner så gir vinteren deg mange muligheter for å ta flotte bilder. Det spiller ingen rolle om du er ute i naturen eller rusler rundt i en by - vinteren kan fotograferes overalt! Jeg håper du har lært noe nytt fra disse tipsene, men det viktigste er uansett å ta med seg kamera og gå ut.

Les også: Ta bedre bilder på fjellet

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen