Google Glass har et stort potensial.
Teknofil
Google Glass har et stort potensial. (Bilde: Google)

10 ting du må vite om Google Glass

Her er noe av det vi kan vente oss fra brillene.

Det amerikanske selskapet Google er på vei med et spennende produkt de kaller Google Glass, som i bunn og grunn er briller med en datamaskin.

I stedet for å gå og se på smarttelefonen din hele tiden, skal du i stedet se all nødvendig informasjon over det ene øyet. I tillegg kan du filme, ringe og ta bilder med de høyteknologiske brillene.

I forrige uke lanserte Google en video som viste en oppgradert versjon av brillene, og da er det på tide å liste opp de ti mest spennende trekkene ved Glass som vi vet om foreløpig, basert på denne oppsummeringen fra Hongkiat.

1. Knøttliten, men kraftig maskinvare

Foto: Google

Google Glass ser ut som et fancy par med briller, men byr altså på en liten datamaskin og skjerm i et lett, men fremdeles sterkt rammeverk.

Her har utviklerne dyttet inn Bluetooth, trådløst nett, GPS, høyttalere, kamera, mikrofon og styreplate i ett, og det ryktes at et gyroskop også vil være på plass – for å oppdage når du vipper på hodet.

Hovedattraksjonen er den lille skjermen foran det ene øyet, som viser deg all informasjonen du trenger.

2. Stemmekontroll

Foto: Google

All maskinvaren tjener en hensikt, og blant de spennende funksjonene i Googles databriller finner vi stemmekontrollen. Den innebygde mikrofonen samarbeider med stemmeassistenten Google Now, slik at du bare kan gi muntlige kommandoer om det du ønsker.

For å bruke søkemotoren, vipper du på hodet eller trykker på en knapp på siden, før du sier «OK glass, google *søkeord*». Det samme, enkle prinsippet gjelder også for å ta bilder, filme, oversette og så videre.

Hvis ikke stemmen din bidrar med tilstrekkelig kontroll over det du ønsker, kan du videre benytte deg av styreplaten på høyresiden av brillene. Med denne kan du sveipe deg gjennom menyer og trykke for å godkjenne og avbryte.

3. Fang øyeblikket

Foto: Google

Hittil har du måttet være på konstant vakt med et kamera for å fange gode øyeblikk ute i felten, men dette hverdagslige problemet blir det nå en slutt på med Google Glass.

Nå kan du i stedet ta bilder eller video akkurat når du vil, uten å måtte fomle etter et kamera først. Det er bare å si «OK glass, take a picture», så er bildet tatt – helt håndfritt.

Det samme gjelder også video, og det kan gi mange interessante muligheter for ekstremsportutøvere, «nyhetsoverføringer» fra mannen i gata ved store hendelser og så videre. Bildekvaliteten vil ikke være den beste i verden, men det har ingenting å si når du skal fange et viktig øyeblikk.

4. En hendig telefon

Foto: Google

Brillene fungerer nesten som en telefon, ettersom du kan foreta videotelefonsamtaler med dem. Glass gjør det videre mulig for travle forretningsfolk å være med i videokonferanser mens de er på farta.

Stemmekontrollen lar deg videre diktere meldinger og legge ved bilder og video til mottakeren. Du behøver med andre ord ikke å ta mobilen opp av lomma mens du holder på.

5. Veiviser

Foto: Google

Den innebygde GPS-brikken er ikke på plass for moro skyld, men for å hjelpe deg med å navigere via karttjenesten Google Maps. Denne løsningen gjør at du slipper å se ned på smarttelefonen eller en annen GPS-enhet, og bare fokusere på veien rett foran deg.

Google Glass kan med andre ord bidra til mindre trafikkfarlige situasjoner, ettersom oppmerksomheten ikke blir ledet bort fra selve trafikken foran deg.

Videre vil funksjonen være et nyttig vekrtøy for syklister og turgåere, som slipper å stanse ferden for å dobbeltsjekke med telefonen eller et kart om at de er på rett vei.

I fjor høst prøvde en amerikansk journalist de nye brillene:
Google Glass er «forvirrende, men lovende» »

På neste side ser du fem andre spennende egenskaper ved Google Glass »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen