Dette er iPhone 6. Skjermstørrelsen på den nye modellen blir trolig den samme.
Teknofil
Dette er iPhone 6. Skjermstørrelsen på den nye modellen blir trolig den samme. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

10 iPhone-spådommer som kan treffe blink til høsten

Ryktestormen rundt nye iPhone er varslet med orkan styrke de neste par månedene. Det er sesong for iPhone-rykter, uansett om høstens Apple-nykommere kanskje ikke blir noe annet enn små oppgraderinger av dagens modeller.

Nå har den hittil svært så treffsikre analytikeren Ming-Chi Kuo fra KGI Securities kommet med 11 spådommer til sine investorer om nye iPhone 6S (eller blir iPhone 7?). De er gjengitt av 9to5mac.com.

11 iPhone-spådommer

Dette er altså bare kvalifisert gjetning fra den taiwanske analytikeren, basert på informasjonen han sitter på. Tidligere har han imidlertid truffet blink oftere enn de fleste når det gjelder Apple-produkter de siste tre årene.

For eksempel spådde han tidlig at iPhone 6 ville komme i en større størrelse, samt at iPhone 5S ville få fingeravtrykksensor. Han var også først ut med å melde at Apples smartklokke ville bli dyr, og at den dyreste modellen ville koste over 10.000 dollar. Det eneste han egentlig har bommet skikkelig på, var at han for et par år siden hevdet at Apple ville flytte lanseringsdatoen for iPhone til sommeren i stedet for høsten.

Dette tror han iPhone 6S/6S Plus – eller iPhone 7 – vil få:

1. – Force Touch

Apple Watch har Force Touch - får nye iPhone det samme?
Apple Watch har Force Touch - får nye iPhone det samme? Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Den trykkfølsomme funksjonen som først ble introdusert i Apple Watch er angivelig på vei til Apples kommende telefoner. Force Touch kan gjenkjenne hvor hardt du trykker på skjermen, slik at du for eksempel kan ha en egen kommando for et ekstra hardt trykk.

2. – Samme skjermstørrelse og oppløsning

De neste Apple-telefonene kommer etter sigende i to ulike størrelser: 4,7-tommer- og 5,5-tommer. Akkurat som i dag, altså. Kuo har ikke funnet grunn til å tro at det blir høyere oppløsning på skjermene.

3. – Ny farge

Det blir neppe en babyrosa iPhone, slik vi gjettet på ...
Det blir neppe en babyrosa iPhone, slik vi gjettet på for noen uker siden ... Foto: Illustrasjon: Niklas Plikk, Teknofil.no

Fargen Rose Gold dukket opp med Apple Watch. Samme farge kan komme til iPhone. Tidligere har Wall Street Journals kilder meldt om at en «rosa iPhone» skulle være på vei.

4. – Flere megapiksler

Dagens iPhone har et 8-megapikselskamera. Kameraet i neste modell vil ifølge Kuo ha en oppløsning på 12 megapiksler i stedet.

5. – Ny type mikrofon

Den nye mikrofonen vil angivelig sitte nærmere høyttaleren, og vil etter planen gjøre talekvaliteten bedre.

6. – A9-prosessor

De nye iPhone-modellene vil trolig være utstyrt med den nye A9-prosessoren som Samsung har produsert for Apple. I tillegg vil RAM bli oppgradert til 2GB (LPDDR4) i systembrikken.

7. – Sterkere materialer

Oh-oh ...
Oh-oh ...

Ingen ny «bendgate» i år? I fjor klarte nemlig forbausende mange iPhone 6 Plus-kjøpere å bøye mobilene sine. Dette vil Apple forhindre neste gang, og derfor vil de angivelig bruke forsterkede materialer, skriver Kuo.

8. – Safirglass foran kameralinsen

5,5-tommers-utgaven av den nye iPhone-en kan få et beskyttelseslag av safirglass foran kameralinsen på baksiden av mobilen. Dette fordi den i dag tilsynelatende er litt for utsatt dersom man mister mobilen i bakken.

9. – Oppdatert Touch ID

Trykk og betal med Touch ID.
Trykk og betal med Touch ID. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Fingeravtrykksleseren trenger visst en oppgradering for å fungere smidigere med betalingstjenesten Apple Pay.

10. – Støtte for bevegelseskontroll

Kuo mener visst at det skal bli mulig å styre mobilen ved hjelp av bevegelser. I så fall vil det kanskje være noe á la den smarte selfie-appen CamMe.

Nøktern som få ...

Kuo nevner at han tror masseproduksjonen av de nye telefonene starter i midten eller slutten av august. Det stemmer veldig bra med en eventuell lansering i september, som har skjedd de siste årene.

Spådommene hans er for øvrig langt mer edruelige enn det andre Apple-forståsegpåere som regel lirer av seg. Kanskje er det også grunnen til at han oftere treffer blink.

Uansett vil nok særlig Force Touch-funksjonaliteten, den nye fargen og muligens flere megapiksler pirre interessen hos mange. Om det får like mange lommebøker til å skreve som sist, får vi svar på til høsten.

Hvordan tror du neste iPhone vil se ut? 
Her er et spennende forslag fra en tysk designer »

(Kilde: 9to5mac.com)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen