1 av 5 kjøper uoriginalt tilbehør uten å vite det
(Bilde: Shutterstock/Amir Kaljikovic)

1 av 5 kjøper uoriginalt tilbehør uten å vite det

En undersøkelse fra Canon viser at mange lar seg lure.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Uorginalt tilbehør som batterier, ladere og minnekort er svært utbredt i bruk. Nå viser en undersøkelse, gjort på oppfordring av Canon, at mange rett og slett ikke er klar over at det er forfalskede varer de kjøper.

Ikke lett å se

I en pressemelding om undersøkelsen oppgis det at 18 prosent av de spurte kjøpte uekte tilbehør uten å vite om det i 2013. 12 prosent av de spurte kjøpte slike forfalskede produkter med viten og vilje.

Totalt deltok 1069 forbrukere i undersøkelsen, som ble gjort på oppdrag for Canon.

At Canon ønsker å få bukt med piratkopiering av tilbehør til kameraene kan selvsagt ses på som ren egeninteresse, men Canon har i tillegg god grunn til å bekjempe de billige etterligningene. I verste fall kan de nemlig være direkte skadelige.

Brannfarlig

Ser du forskjellen?
Ser du forskjellen?

Mens en billig piratkopi av en veske eller et klesplagg i seg selv er ganske harmløst, hvis man ser bort fra hva piratindustrien finansierer, kan piratkopierte batterier og ladere i verste fall være en brannfelle eller ødelegge kamerautstyret ditt.

Dette er 40 prosent av de spurte i undersøkelsen fullstendig uvitende om. 45 prosent av de spurte antok i tillegg at de uoriginale produktene yter like godt som originalen.

På sin informasjonsside om uoriginalt tilbehør har Canon en rekke tips til hvordan man kan unngå å kjøpe piratkopier. Blant annet anbefaler de at du kjøper fra autoriserte forhandlere eller er veldig obs når du handler fra utenlandske sider. Dersom et tilbud ser for godt ut til å være sant er sannsynligheten stor for at det er nettopp det.

Tror du at du kan se forskjell på en original og en uoriginal lader? Ta testen her.

Skal du handle kamerastæsj? Her er 11 tips til hvordan du gjør de beste kjøpene»

(Kilde: Petapixel, Canon)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen