Fleksible Lenovo Yoga skal komme med berøringsskjerm.
Fleksible Lenovo Yoga skal komme med berøringsskjerm.

1 av 10 bærbare skal få berøringsskjerm

Acer og Asus tror fingerstyrte laptoper blir hot i år.

Acer og Asus tror berøringsskjermer vil få enda en ny vår når vinteren kommer. Mot slutten av året regner de med at hele 10% av deres bærbare datamaskiner vil være utstyrt med en slik.

Med unntak av såkalte tablet-modeller, eksempelvis Lenovo ThinkPad X220 Tablet, har det jo fra før vært langt mellom bærbare datamaskiner med berøringsfølsomme skjermer.

Men med inntoget av Windows 8 og det touchvennlige Metro-grensesnittet blir det en ny giv for fingerbruk på datamaskiner. Og det er jo kanskje heller ikke så rart. For selv om god nok berøringsteknologi har vært på plass i flere år, har det egentlig ikke vært noe fullverdig operativsystem med et godt grensesnitt for langvarig fingerstyring.

Ti prosent mot slutten av året

Så med Windows 8 får vi store forandringer her. Ifølge DigiTimes forventer Acer og Asus at deres antall av bærbare med berøringsskjerm vil øke til så mye som 10% ved utgangen av 2012. Det er fem prosentpoeng mer enn hva markedet tidligere har regnet med.

I tillegg til Acer og Asus's planer i dette relativt ferske markedssegmentet, sier kildene at også HP og Lenovo utvikler konvensjonelle bærbare med berøringsskjerm.

Les også: Yoga kan vris hele veien rundt

Hvorvidt dette vil slå an er vel litt tidlig å si. Det vil så avgjort være viktig hvordan skjermen kan vinkles – å bruke fingrene på "stående" skjerm er nemlig ikke spesielt behagelig i lengden. Men en ting som er klart er at berøringsteknologien kommer til å koste forbrukerne ekstra.

Det er beregnet at en slik skjerm vil øke prisen for brukeren med 150 dollar for en 13-tommer og 164 dollar for en 15-tommer, noe som i skrivende stund tilsvarer omtrent 890 og 975 norske kroner.

Kilde: DigiTimes

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen