1,99 kr per MMS


Antallet MMS-telefoner på det norske markedet øker stadig

Lanseringen av bildemeldinger her til lands har vært et heller usedvanlig sammensurium av kampanjer, priskutt og PR-stunts.

Det begynte med Netcoms satsing på gratis MMS i sommermånedene, som senere ble etterfulgt av prikklike kampanjer fra både Telenor og Chess. Siden den gang har operatørene overbydd hverandre om kapp og forlenget kampanjene sine måned for måned, med det resultat at vi i nesten et halvt år har sendt MMS-meldinger i hytt og pinevær uten å betale et øre for det.

Og før de fleste av oss i det hele tatt har fått mulighet til å betale for seg, har operatørene allerede kuttet prisene flere ganger. Da Telenor først lanserte tjenesten i fjor forlangte de hele 10 kroner per melding, men senere har Netcom bidratt til å presse ned prisene til 5 kroner. Og for noen uker siden kom nyheten om at de to operatørene ville senke prisen ytterligere ned til 2,50 kroner.

Sirkuset ser imidlertid ikke ut til å gi seg der. Som vi spådde for noen dager siden, har den virtuelle operatøren Chess valgt å utfordre konkurrentene på MMS-prisen og selskapet har nå senket prisen sin til 1,99 kroner per melding.

- På samme måte som vi har presset prisene i mobilmarkedet skal vi også være billigst på MMS, forteller administrerende direktør i Chess, Idar Vollevik, som har dominert nyhetsbildet det siste året med sine stadig nye priskutt.

Med dagens annonsering fra Chess har vi dermed passert et 80 prosents prisfall på MMS-meldingene kun i løpet av det siste året, noe som må kunne kalles en banebrytende utvikling for det norske telemarkedet.

Taktikken ser da også ut til å fungere. Ferske tall fra MMI viser at Norge er det fremste landet i Norden på kjennskap til og bruk av MMS-meldinger, og det stadig økende salget av MMS-telefoner vil dessuten føre til at hele halvparten av befolkningen mellom 15 og 22 år vil ha fått seg en mobiltelefon med MMS-funksjonalitet i løpet av det kommende året.

Dermed kan det se ut som om både kunder og operatører får sitt, i det et stadig økende forbruk av MMS-meldinger gjør det økonomisk lønnsomt for operatørene å tilby tjenesten til stadig lavere priser. Så da er det vel trolig bare et tidsspørsmål før vi ser prisene falle nærmere kronestykket.

PS: Et godt nettsted for å finne den billigste teleoperatøren er Telepriser.no.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen