1,6GHz i Tablet PCer bidrar til primuseffekt

Tablet PCer fra Gateway har det andre Tablet PCer ikke har. Seriemodellen M275X er en arbeidsfjøl på 1,4GHz Centrino og har 256MB DDR-SDRAM. På palleplass et produkt opp i hierarkiet finner vi Tablet PCens Ferrari -- Gateway M275XL. Komponentarkitekturen i M275XL er levert av Intel med 1,6GHz P-M Centrino brikkesystem og begge modeller har forhåndsinstallert gruppevareapplikasjon Office OneNote 2003 fra Microsoft, oppgir Gateway.

Ny bærbar standard

Av fire produktmodeller er M275X og M275XL utrustet med 14,1 tommers skjermer, mens førstnevnte modell har 40GB harddisk og platelageret på den nye industristandarden utgjør 60GB. Av optiske medier følger kombinert CD-brenner og DVD-spiller med "4-i-1" brønnløsning for PCMCIA-baserte minnekort. Prisen på Gateway M275X er omtrent 13800 kroner og M275XL koster i underkant av 16000 kroner.

Programvare for skriftgjenkjenning

Microsoft har utviklet flere plattformer dedisert til mobile produktarkitekturer. For å anvende penn og papir på elektroniske medier, er det tilrettelagt skriftgjenkjenning for Pocket PC til håndholdte enheter, Tablet PC og Windows CE.

RiteForm er en programvareapplikasjon med skriftgjenkjenning som mottar trykksensitiv rekognoseringsteknikk. Substansen i produktløsningen ligger i skjemabaserte løsninger som installeres på en frittstående lokal klient-PC eller sentralt fra en applikasjonstjener. Effektiviteten i utfyllingsklare skjemaer er at behandlingstiden blir mindre, applikasjonspakken krever mindre lagringskapasitet og det blir færre feil i malbaserte former. I en undersøkelse tilbakelagt av Gartner er det å lese at over halvparten av prosesseringstiden blir medbrakt til oppretting, gjenfinning og søk etter riktig virksomhetsdata. Sjefsanalytiker Peter Grant i Gartner besikter virksomheter som implementerer elektroniske skjemaer som substansiell måleffektiviserende i arbeidsflyten i prosjekter (workflow management). - På lengre sikt resulterer [investeringen] i signifikante kostnadsbesparelser og økt produktivitet for virksomheten, avslutter Grant. Rapporten sikter til ulike bransjer innen helsevesen, finansielle- og salgstjenester og feltindustrien der en vesentlig andel av serviceautomasjon er medvirkende.

I en pressemelding med påskrift om RiteForm viser Pen&Internet til en ICR-løsning med anbefaling av HPs Forms Automation System (FAS). Intelligent Character Recognition (ICR) er en datamaskins oversettelse av manuelle tekstbaserte symboler inn til datamaskinens kodespråk. Tegnkarakterer blir tastet inn fra en styluspenn, mus eller et tastatur hvor et bilde av mottatte signaler blir analysert og oversatt til maskinspråkets karaktersett. ICR blir også omtalt i sammenheng med optisk karaktergjenkjenning (OCR) og blir av og til kombinert med OCR til skjemabehandling.

Noen medvirkende samarbeidspartnere til skjemabasert utvikling er dataprosesseringsforetaket Anoto, Antelope Technologies med mini-PC løsning og systemintegratøren BalanceSys. I programvarepakken RiteForm medfølger også en ordbok som kan skreddersys med egendefinerte ord. Dette ved hjelp av en lokal utviklingsmiljø i Standard Development Kit (SDK).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen