1,3 terabyte tape-backup fra Sony

For litt over to ukers tid siden uttalte Sony at tape-backupens tid er over, da selskapet lanserte optiske Professional Disc for Data-enheter som lagrer 23 GB per plate og skal dobles hvert år. Men nå "gjenoppstår" magnetisk lagring på kassett hos datagiganten med "StorStation", som kan lagre 500 GB ukomprimert data (1,3 terabyte komprimert).

Sony sine StorStation-stasjoner oppnår slike svimlende kassettstørrelser ved hjelp av det nye SAIT-1-formatet, hvis vedvarende overføringshastighet er på opp til 78 MB/s med kompresjon (30 MB/s nativ). Dette er i klasse med nyere IDE-harddisker. Den høye overføringshastigheten muliggjøres gjennom en spesiell produksjonsteknologi som heter "AME", eller Advanced Metal Evaporated, som gjør at nesten 100 prosent av det aktive magnetiske materialet "fordamper" over på underlaget til diskene, som så blir dekket av en beskyttende hinne. Dermed slipper man "urenheter" og oppnår høyere tetthet - som Sony igjen lover å doble hvert år.

For å sikre at utstyret klarer å overføre såpass mye data på en sikker og stabil måte, kommer StorStation i to utgaver - der den ene bruker UltraSCSI og den andre benytter 2 Gbps Fibre Channel.

StorStation koster derimot omtrent like mye som den smaker - rundt hundre tusen kroner for hver enhet - men så er det ikke så mange privatpersoner eller små bedrifter som har backupbehov i størrelsesordenen 1,3 terabyte heller.

(Kilde: Sony Norge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen