1-0 til Hello

Hello og Nadir Nalbant vant mot NetCom i retten. (Foto: Hello)
Hello og Nadir Nalbant vant mot NetCom i retten.
(Foto: Hello)

I november i fjor lanserte Hello bedriftsløsningen som fikk NetCom til å se rødt: Hello Trådløs Bedrift. NetCom, som allerede tilbød tjenesten NetCom Trådløs Bedrift, var kjapt ute med å sende advokater på Hello for å hindre at selskapet brukte "Trådløs Bedrift" som navn på bedriftsløsningen sin.

Etter at Hello nektet å bytte merkenavn, havnet saken i retten. NetCom var sikre på sin sak, ettersom operatøren har registrert merkenavnet NetCom Trådløs Bedrift, mens Hello mente at NetCom ikke kunne ha enerett på generelle ord som trådløs bedrift.

I dag falt dommen, og kravet om endring av navn ble avvist. NetCom måtte også betale rettsomkostningene på 121 250 kroner.

– Prinsippet er viktigst
Direktør i Hello, Nadir Nalbant, er ikke overrasket over dommen.

– Retten kom til samme konklusjon som oss, altså at NetCom ikke kan ha enerett på generelle ord. Tjenesten vår går ut på å levere trådløse løsninger til bedrifter, og da finner du ikke noen bedre beskrivelse enn nettopp trådløs bedrift. I retten spurte vi NetCom hvordan vi kunne finne et annet navn, men det kunne de ikke svare på, forteller Nalbant til Amobil.

Han påpeker at den prinsipielle betydningen av dommen er viktigere enn at Hello får lov å bruke Trådløs Bedrift i merkenavnet på tjenesten sin.

– Det skal ikke være slik at de store operatørene som er godt etablert i markedet skal ha enerett på individuelle ord. Du kan tenke deg selv hva det hadde gjort med konkurransesituasjonen i dag, sier Hello-direktøren.

– Betyr det at vi kan vente oss Hello Trådløs Familie?

– Nei, det vil nok ikke skje, ettersom vi først og fremst har fokus på bedriftsløsninger. Men de samme reglene gjelder her. Du kan ikke ha enerett på generelle ord, sier Nalbant.

Usikkert om NetCom anker
NetCom har ennå ikke tatt en avgjørelse på om de skal anke rettens avgjørelse.

– Vi har ennå ikke tatt stilling til om vi skal anke, men vi skal vurdere det over helgen. Jeg regner med at vi har bestemt oss senest mandag, forteller Øyvind Vederhus i NetCom til Amobil.

Han understreker at NetCom aldri hadde gått tatt saken til retten, dersom de ikke var sikre på å ha en sterk sak.

– Vi har innarbeidet Trådløs Bedrift til et begrep som er tydelig assossiert med NetCom. Ved å legge seg på det samme navnet som oss utnytter Hello det forbrukerne forbinder med konseptet Trådløs Bedrift, som er bygget opp av NetCom, sier Vederhus.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen