”Pip-pip – smør deg!”

”Pip-pip – smør deg!”

Philips søkte nylig patent på en teknologi som vil gjøre det mulig for mobiltelefoner å gi eierne sine eksakt og nøyaktig rådgivning på hvor lenge det er sikkert å oppholde seg i sola akkurat der de befinner seg.

I god tid før sole- og badesesongen setter inn, går altså Philips inn for å unngå hummerfarge og farlig soleksem.

Dyrt
Dessverre er det ikke så sannsynlig at den nye teknologien kommer til å spre seg til alle verdens hjørner med det første.

Det må nemlig bygges et nettverk av UV-sensorer som kan sende statusrapporter til mobilbasestasjoner. Så må basestasjonene lære seg hvordan de tolker, omformer og sender fra seg statusrapportene til din og min mobil.

Beskyttende
Ifølge Cellular-news skal rapportene med UV-stråleinformasjon kunne bli sendt både som lyd- eller tekstmelding, og det er opp til brukeren å velge om meldingen skal sendes på forespørsel eller fast på abonnementsbasis.

Hvis brukeren så skriver inn solfaktoren på kremen, vil de kunne få svar på hvor lenge det er trygt å ligge i sola. Er mobilen riktig smart vil den trolig også kunne passe ekstra godt på, og si fra når det nærmer seg smøring igjen.

Ettersom teknologien er kostbar og patentet nettopp sendt inn, vil vi trolig måtte bruke sunn fornuft for å unngå den verste solbrentheten også til sommeren. Kanskje like greit ettersom dagens mobiltelefoner ikke trives for godt i sola...

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen