”App Store” i alle mobiler

”App Store” i alle mobiler

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Det er det norske selskapet Modus Communication som har utviklet konseptet, som i korte trekk går ut på å integrere en løsning for kjøp av alle typer innhold direkte til mobilen. Mange mobilprodusenter har allerede lagt inn sine egne løsninger, som Sony Ericsson med Play Now, Apple med App Store og Nokia med Ovi.

Men den nye løsningen skiller seg fra disse på tre vesentlige områder: Den virker på alle mobiltelefoner (enklere løsning for mobiltelefoner som bare støtter Java), den tilbyr programvare og annet innhold fra uavhengige kilder, og den er skrevet som en ODP (On Device Portal).

Transparent applikasjon
At det er en ODP betyr at butikken ligger klar på telefonen fra du slår den på. Du får med andre ord en mulighet til å laste ned det mest populære innholdet uten å måtte åpne telefonens nettleser og følge en lenke. ODP-løsningen er såkalt Active Idle, som betyr at den selv oppdaterer seg på hva som er aktuelt, og tilbyr deg å laste det ned.


Bred portefølje
- Selskaper som Aspiro og Jamba bruker i dag millioner på å markedsføre seg. Ved å selge innholdet gjennom vår løsning slipper brukerne tungvinte løsninger med SMS, WAP-lenker og funksjoner som ligger langt bak i systemet. Vi vil bygge en allmenn App Store, og har som visjon å samle alle leverandører i en løsning, sier Svein Ingebretsen i Modus Communication til Mobilen.no. – Da får sluttbruker en bred portefølje som er lett å kjøpe, sier han.

Alle som ønsker det kan selge sitt innhold gjennom denne løsningen. Systemet tillater at du som kjøper kan betale med SMS, kredittkort eller over mobiltelefonregningen. Forutsetningen er at mobiloperatørene støtter dette.

Selv hevder Modus Communication at deres nye system er blitt godt mottatt av bransjen, og at den første ODP-løsningen skal være på plass i juni. Da er det mobilbrukere i Norge og i Midt-Østen som får glede av å ha den nye innholdsbutikken på telefonen.


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen