- WTO må slå hardere ned på piratvare

Kina er et av de største landene når det gjelder ulovlig salg av musikk, film og programvare.

Nå ber USA om at WTO setter større press på Kina for å bekjempe dette salget.

Les også:
Vil gjøre nedlastning enkelt.
Pirate Bay vil saksøke politiet.
Venstre - det norske piratpartiet.

Oppfordring om hjelp
Det var under en høring mandag denne uken at representanter for den amerikanske handelsstanden sendte en oppfordring til WTO om hjelp til å bekjempe salget av ulovlig materiale i Kina.

- De siste årene har Kina tatt viktige grep for å bedre sin sikring og beskyttelse av opphavsretten. Likevel ser vi at det er store områder som det må gjøres noe med, sier Sean Spicer, talsmann for amerikanske handelsstanden, i en uttalelse ifølge Reuters.

Taper milliarder
Amerikanske selskaper hevder de taper milliarder av dollar årlig ved salg av piratkopiert materiale. De ønsker derfor at WTO tar opp problemet med kinesiske myndigheter. De ønsker også at kinesiske myndigheter blir strengere i sin behandling av disse sakene, og at det skapes nøye regler for hva som skjer med piratkopiert materiale når det blir konfiskert.

Kina og USA hadde direkte samtaler om denne saken i juni, men klarte da ikke bli enige om en løsning. Det er derfor USA nå ber WTO om hjelp.

Flere saker inne
Dette er tredje gang USA henvender seg til WTO med en formell klage på problemet. USA har også en fjerde formell klage på Kina og opphavsretten som de planlegger å legge frem for WTO i nærmeste fremtid.

- Vi vil forfølge disse juridiske uenighetene i WTO samtidig som vi vil arbeide direkte med Kina med andre viktige problemer vedrørende opphavsretten, sier Spicer ifølge Reuters.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen