- Word-hullet er ikke så farlig

Alternativ tekst mangler

Hullet i Microsoft Word ble oppdaget på fredag, og Microsoft bekreftet da at det dreide seg om et for dem ukjent sikkerhetshull. Selskapet planlegger ikke å slippe en oppdatering før tirsdag 13. juni, som er neste oppdateringsrunde for Microsoft-programvare.

- Så langt er dette et veldig begrenset angrep, og de fleste av våre antiviruspartnere rangerer dette som lav-risiko, skrev Stephen Toulouse, program manager for Microsoft Security Response Center på gruppens blog. Dersom trusselbildet fra hullet ikke endrer seg, vil de ikke fremskynde oppdateringen.

Windows Live Safety Center, en tjeneste som for tiden er i beta, har blitt oppdatert til å oppdage trojaneren som blir installert av hullet, men beskytter ikke PC-en fra infeksjon. SANS Internet Storm Center er delvis enig med Microsoft.

- Gruppen som arrangerer disse angrepene gjør det på en svært målrettet måte. Dokumentet er tilpasset til en spesifikk organisasjon, og inneholder elementer som kun gjelder den organisasjonen. Om du ikke jobber for dem, er det veldig usannsynlig at du noensinne vil se et slikt angrep, skrev ISC i sin siste rapport.

(Kilder: Microsoft Security Response Center Blog, SANS Internet Storm Center, TechWeb)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen