– Windows Server sparer strøm

I god stil med resten av servermarkedet gjør også Microsoft uttalelser vedrørende energieffektivtet. Selskapet påstår at Windows Server 2008 forbruker 10 prosent mindre energi sammenlignet med Windows Server 2003. I tillegg hevder Microsoft at 2003-versjonen ytelsesmessig bare strekker seg til 80 prosent av kapasiteten til 2008-versjonen.

Målingene ble utført på en server med to dobbelkjerneprosessorer og 4 GB minne. Forskjellen skal visstnok bli mindre dersom man har en kraftigere servere.

Microsofts standardmåling viste at man kunne spare et par hundrelapper i året per server på et system med 20 aktive klienter.

Noe som fortsatt er uklart er hvordan situasjonen ville vært dersom man hadde virtualisert opp systemet med med Hyper-V – eventuelt VMware eller annet. 

En undersøkelse utført av Network World påstår nemlig at hypervisorene ikke spesielt energieffektive. Skulle man allikevel kjøre fire virtuelle servere med jevn utnyttelse av systemet på "ett jern", ville nok uansett energiforbruket vært lavere enn om man skulle satt opp fire fysiske maskiner – uansett "blades" eller "bricks".

Det ville vært spennende å se en sammenlikning mellom Windows 2008 Server og eksempelvis SLES eller RHEL. Er det kampen om energieffektivitet som også er fremtiden i programvareindustrien – på lik linje med AMD og Intel?

(Kilde: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen